Haydi Alanya! SMA değil Arya kazanacak Haydi Alanya! SMA değil Arya kazanacak

Alanya’da il olma potansiyeli yüksek olan ilçelerin arasında yer alıyor. İlçenin nüfusu, il merkezine uzaklığı, ekonomik yapısı ve ulaşım avantajları göz önüne alındığında il olma potansiyeli taşıyan bir ilçe. Eğer il statüsü kazanırsa, çevresindeki Mersin, Konya ve Karaman illerine ait bazı ilçe ve mahallelerin Alanya'ya bağlanması bekleniyor.

ÇEVRE İLLERİN İLÇELERİNE YAKIN

Alanya, Karaman ve Konya ile sınır komşusu olup, bu iki ilin birkaç ilçesine oldukça yakın. Alanya, Antalya il merkezine yaklaşık 135 kilometre uzaklıkta. Coğrafi konumu sayesinde, Konya'nın 2 ilçesine, Karaman'ın bir ilçesine, ayrıca Mersin'in bazı mahallelerine ve ilçelerine de yakın bir mesafede yer alıyor.

ALANYA'YA HANGİ İLÇELER BAĞLANACAK?

Alanya, il olma potansiyeli taşıyan bir yer olarak değerlendiriliyor. Eğer Alanya il statüsü kazanırsa, çevresinde bulunan Karaman'ın Sarıveliler ilçesi, Konya'nın Hadim ve Taşkent ilçeleri, Mersin'in Anamur ve Bozyazı ilçeleri ile birlikte Mersin ve Konya'dan bazı mahallelerin de Alanya'ya bağlanması planlanıyor. Ayrıca, Alanya'nın kendi mahalleleri ilçe statüsüne yükseltilerek Alanya'ya dahil edilecektir.