Süper Lig’de haftanın en kritik mücadelelerinden biri İzmir’de oynandı. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Göztepe, 7. dakikada Juan ile öne geçse de Alanyaspor’un cevabı gecikmedi. 15. dakikada Hagi’nin fileleri havalandırmasıyla skora denge geldi ve ilk yarı 1-1’lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıda baskısını artıran Göztepe, 59. dakikada Janderson ile yeniden üstünlüğü yakaladı. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken sahneye çıkan İbrahim Kaya, uzatma dakikalarında altıpas üzerinden bulduğu golle Alanyaspor’a altın değerinde 1 puanı getirdi. Bu sonuçla temsilcimiz puanını 28’e yükseltti.

22 YIL SONRA BİR İLK: HAKEM ASEN ALBAYRAK

Mücadelenin skoru kadar Türk futbolu için taşıdığı tarihi önem de dikkat çekti. Maçın hakemi Asen Albayrak, Süper Lig’de 22 yıl aradan sonra düdük çalan ilk kadın hakem olarak tarihe geçti. Tansiyonu yüksek maçtaki yönetimiyle tam not alan Albayrak, Türk futbolunda kadın hakemlerin yeniden en üst seviyede görev alması adına önemli bir milata imza attı.

Alanyalı Süvariler İstanbul sahnesinde: Binicilikte tarihi gün
Alanyalı Süvariler İstanbul sahnesinde: Binicilikte tarihi gün
İçeriği Görüntüle