Her hafta öğrencilerle buluşup söyleşi yapan Alanyalı efelerin bu haftaki durağı Mehmet Akif Türktaş Anadolu Lisesi oldu. Okul Müdürü Ruhi Sarıkaya, Müdür Yardımcısı Seren Zerrin Özsarıkaya ve okul öğretmenlerinin hazır bulunduğu söyleşiye; Başantrenör Serkan Oğuz, Atletik Performans Antrenörü Ali Furkan Yarar, oyunculardan Azizcan Ataoğlan, Samet Sineren ve Uğur Kılınç katıldı. Konferans Salonunu tıklım tıklım dolduran öğrenciler şampiyon efeleri büyük bir coşkuyla karşıladı.

Öğrencilere sporu ve voleybolu anlatan oyuncular, spor yaşamları ile ilgili soruları yanıtladılar. Başantrenör Serkan Oğuz, başarılı bir sporcu olmanın yollarını paylaşarak, kariyer, stres yönetimi ve motivasyon üzerine detaylı bilgiler verdi. Maç öncesi hazırlık sürecinden de söz eden Oğuz, okul ile sporun azim ve disiplin ile birlikte yürütülebileceğini, sporun akademik başarıyı düşüreceği ön yargısına inanmamaları aksine sporun başarıyı da beraberinde getireceginin altını çizdi.

Alanyaspor’dan TFF Genel Kurul için açıklama Alanyaspor’dan TFF Genel Kurul için açıklama

Öğrencilerin soru yağmuruna tuttuğu efeler, her soruya tek tek yanıt verdi. Gençlerin spor ve voleybola dair sorularının yanısıra, “Voleybol oynamadan voleybol antrenörü olabilir miyim?”, “Boyunuzdan dolayı yatak sıkıntısı çekiyor musunuz?”, “Kaç numara ayakkabı giyiyor sunuz?”, “Daha yükseğe sıçramak için ne yapmalı?”, “Fizik güzelliğini sağlayan spor dalı hangisi?”, “Voleybol oynadığınız için mi uzunsunuz? Uzun olduğunuz için mi voleybolcusunuz?” şeklindeki soruları zaman zaman salonu kahkahaya boğdu.

Alanyalı efeler, tüm öğrencileri hafta sonu oynanacak Arkas maçına aileleri ile birlikte gelerek takıma destek olmalarını istedi. Söyleşi sonrası Mehmet Akif Türktaş Anadolu Lisesi Voleybol Takımı ile Alanya Belediyespor Erkek Voleybol Takımı oyuncuları sahada sembolik maç yaparak hatıra fotoğrafı çektirdiler. Alanyalı Efeler, son derece samimi ve keyfli bir ortamda gerçekleşen söyleşiden dolayı okul yönetimi ve öğrencilere teşekkür etti. Başantrenör Serkan Oğuz, Okul Müdürü Ruhi Sarıkaya ile Müdür Yardımcısı Seren Zerrin Özsarıkaya’ya takım forması hediye etti.