Yamaç Paraşütü Dünya Hedef Şampiyonası Alanya'da başladı Yamaç Paraşütü Dünya Hedef Şampiyonası Alanya'da başladı

Yüksel, tırmanış hakkında "Ağrı Dağı, Türkiye'nin en yüksek dağı ve bir milli sembol. Bu dağa tırmanmak hem bir spor hem de bir vatanseverlik göreviydi. Zirveye ulaştığımda çok mutlu oldum. Türk bayrağını orada dalgalandırmak benim için büyük bir onurdu" dedi.

Alanya İHH Arama Kurtarma ekibi başkanı Ramazan Başkan’da Yüksel'i tebrik ederek “Bilindiği gibi dağcılık, insanın kendini ve doğayı tanımasına, sınırlarını zorlamasına ve kişisel gelişimine katkıda bulunan bir spor dalıdır. Dağcılık yapanlar, fiziksel ve zihinsel olarak pek çok fayda sağlarlar. Dağcılık, vücudun dayanıklılığını, esnekliğini ve gücünü artırır. Aynı zamanda, dağcılık stresi azaltır, ruh halini iyileştirir ve özgüveni yükseltir. Dağcılık ayrıca, doğa ile bağ kurmayı, farklı kültürleri tanımayı ve takım çalışması becerilerini geliştirmeyi sağlar. Dağcılık yapanlar, karşılaştıkları zorlukları aşmak için sabır, cesaret ve problem çözme yeteneklerini kullanırlar. Dağcılık, insanın hayata bakış açısını değiştiren, unutulmaz bir tecrübe sunar” şeklinde konuştu.

Başkan, "Adil Yüksel, ekibimizin değerli bir üyesi. Ağrı Dağı tırmanışında gösterdiği başarı bizleri gururlandırdı. Amacımız, bu tırmanışta edindiği deneyim ve tecrübeleri diğer arkadaşlarımıza aktarmak" dedi.