Geleneksel Ramazan Meydanı’nda Ali Kınık rüzgarı Geleneksel Ramazan Meydanı’nda Ali Kınık rüzgarı

Üsküdar Doğa Koleji 3 Sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Duru Arukan’ın, annesi Emine Arukan’ın da desteğiyle ‘’Vapurda Şapkasını Düşüren Çocuk’’ isimli kitabı çocuk kitapları arasında yer aldı. Aslen Alanya’nın Büyükhasbahçe Mahallesi’nden olan ‘’Minik Yazar’’ Duru Arukan, İstanbul’da ailesiyle yaşıyor. Alanya’da iş kadını Sevcan Atılay yaptığı organizasyonla, Alanya Belediye Kreşi ve Alanya’nın en köklü Çocuk Bakımevi olan Kaptan Çocuk Bakımevi’nde kitap imza günü düzenledi.

Anne ve kızın birlikte yazdıkları ’Vapurda Şapkasını Düşüren Çocuk’ kitabı, sizleri denizin derinliklerinde bambaşka bir yolculuğa çıkarırken, Ahtapot Bayan Minit de bu yolculuğa katılınca yepyeni bir maceraya yelken açılıyor.

Luna Yayınları tarafından basılan ve çok kısa sürede trend yapan ’Vapurda Şapkasını Düşüren Çocuk’ kitabın Alanya imza gününde, Alanya’da eğitim camiasının ilklerinden olan ve hayırsever emekli öğretmen Mehmet Özkan, çocuk yaşında kitap yazan Duru Arukan’ı kutlamak adına verdiği plaketlerle ödüllendirdi.

Duru ve anne Emine Arukan, geldikleri memleketleri Alanya’da kendilerine yardımcı olan Sevcan Atılay ile gittikleri her yerde kendilerine ilgi gösteren kitap hayranı dostlarına destekleri karşında teşekkür ettiler. Ayrıca Özkan Kırtasiye kitap reyonu sorumlusu Ahmet Günal’a imza gününde yardımlarından dolayı teşekkür ettiler.