Komşu ilçe Gazipaşa’nın Macar Mahallesi’nde yaklaşık bir yıldır önce orman arazisini işgal eden ve daha sonra ise kıyı kenar çizgisi içerisinde bulunan araziye yol açarak iskele yapmak için denizi taşla doldurarak işgal eden Alanyaturizmci Hasan Uysal’a tepkiler dinmiyor. Uysal’ın adeta kanunları hiçe saydığını belirten vatandaşlar, Alanyalı turizmci Hasan Uysal'ın arkasındaki siyasi güç kim? diyerek tepkilerini dile getirdiler.

KANUNLARI HİÇE SAYIP İŞGALE DEVAM

İlgili konu Gazipaşa Son Haber Gazetesi’nin 29 Aralık 2023 tarihli haberinde “1,5 yıl önce Alanyalı Turizmci Hasan Uysal'ın Macar Mahallesi’nde arazisinin kenarından denize doğru yol yaparak orman arazisi işgal ettiğini gündeme getirmiş ve haberimizin ardından harekete geçen Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Uysal hakkında tutanak hazırlayıp Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ancak Uysal bölgede bu kez de kıyı kenar çizgisi içinde bulunan araziye yol açıp denize taş dolgu yaparak kanunları hiçe sayıp işgale devam etti” şeklinde yer almıştı.

30 BİN TL PARA CEZASI YAZILDI

Gazipaşa’daki işgali sıkça gündeme taşıyan Gazipaşa Son Haber Gazetesi’nin haberini ihbar kabul eden Gazipaşa Millî Emlak Şefliği, bölgeye giderek Hasan Uysal hakkında yasal işlem başlattı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bildirdi. Gazetenin haberine göre; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, gönderdiği evrakla Gazipaşa Milli Emlak Şefliği’nin incelemesini istedi. Yaklaşık 1 ay önce Macar Mahallesi’ne giden ve burada inceleme yapan Gazipaşa Milli Emlak Müdürlüğü ekipleri, Hasan Uysal'a yaklaşık 30 bin TL'ye yakın para cezası yazıp arazinin men edilmesi için tutanak hazırladığına dikkat çekildi.

Alanya'da buluşan mezunlar ortak sergi açıyor Alanya'da buluşan mezunlar ortak sergi açıyor

UYSAL’IN ARKASINDAKİ SİYASETÇİ KİM?

Kıyı kenar çizgisi içinde kalan araziye göz diken Hasan Uysal'ın ise Milli Emlak Müdürlüğü’nün tutanağına itiraz edip Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyetçi olduğu öğrenildi. Uysal'ın orman arazisi ve kenar çizgisi içerisinde bulunan araziyi işgal ederek kanunları hiçe saydığına değinen gazete; Gazipaşa Milli Emlak Müdürlüğü'nün Uysal hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunması gereken yerde, Milli Emlak'ın hazırladığı tutanağa itiraz edip savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu yazdı. Gazete, turizmci Uysal’ın bu gücü nereden aldığını, arkasındaki siyasi gücün kim olduğunu sordu.

UYSAL İŞGAL ETMEYİ HUY EDİNMİŞ

Öte yandan Gazipaşa'da arazi işgalinde bulunan ve kendisine ceza yazılan turizmci Hasan Uysal’a, 2015 yılında Alanya’nın Türkler bölgesindeki muhafazakar Adin Beach Hotel tadilatında da Alanya Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından para cezası verildiği öğrenildi. Uysal'ın o dönemde D-400 üzerinde yer alan karayollarına ait alanı işgal ederek kendi otelinin kullanım bölgesine dahil ettiği ifade edildi.