Aslan, emekli maaşlarının açlık ve yoksulluk sınırının altında olduğunu, zamların emeklilerin yaşam koşullarını zorlaştırdığını, hükümetin emeklileri oyaladığını ve sadaka verdiğini söyledi. Aslan, emeklilerin insanca yaşanabilecek bir maaş istediklerini ve devlet bütçesinin yandaşlara değil, yoksul emeklilere harcanması gerektiğini belirtti.

2021 Tüm Emekli Sen Alanya Şubesi emeklilerin taleplerini şu şekilde sıraladı:

1) En düşük emekli maaşı, en düşük memur maaşı ile eşitlensin. Tüm emekli, dul ve yetim aylıklarına açlık yoksulluk sınırına ve gerçek enflasyon oranına göre zam yapılsın.

2) İntibak Yasası derhal çıkarılsın. Aylık Bağlama Oranı yeniden yüzde 70’e yükseltilsin.

3) İkramiye ödemelerinde, çalışan emekli, çalışmayan emekli, özel sandık emeklisi şeklindeki ayrımcı, adaletsiz ve haksız uygulamaya kesinlikle son verilsin.

Alanya'da onlara elveda! Portakal büfeler kaldırılıyor Alanya'da onlara elveda! Portakal büfeler kaldırılıyor

4) Herkes için eşit, nitelikli, parasız ve ulaşılabilir sağlık hizmeti ilkesine göre, emekli maaşlarından yapılan tüm sağlık kesintileri iptal edilsin.

5) Emekli maaşlarının TÜİK’in açıkladığı gerçeği yansıtmayan enflasyon oranlarına göre hükûmet tarafından tek yanlı olarak belirlenmesi uygulamasına derhal son verilsin. Emekli maaşları ile dul ve yetim aylıklarının toplu sözleşme yoluyla belirlenmesi için, “Emekli Sendikaları Yasası” çıkarılsın.

6) Emekli yurttaşlara hak ettikleri saygı gösterilsin. Yalnız yaşayan, hasta ve bakıma ihtiyacı olan emekli ve yaşlı yurttaşlar için devlete ait huzurevi sayısı artırılarak, bakım hizmetleri yaygınlaştırılsın.

Türkiye’nin bütün emeklileri birleşin. Emeklilerin yaşadığı sorunların çözümü ve taleplerimizin gerçekleşebilmesi için; tüm emekli sendikaları, emekli dernekleri ve emekli grupları, “hak verilmez alınır, haklar örgütlü mücadele ile kazanılır.