İstanbul Valiliği, açıkladığı son karar ile halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, park, piknik ve mesire alanlarında alkollü içki içmenin yasak olduğunu duyurdu. Açıklanan karar sonrası halka açık alanlarda alkol tüketenlere 617 lira para cezası uygulanacak. Alkol kullanan kişinin sarhoş olması halinde, kişinin sarhoşluğu geçene kadar kontrol altında tutulacak.

“SOSYAL ALANDA ALKOLE ASLA İZİN YOK”

Antalya ve Alanya yağışlarla nefes alacak Antalya ve Alanya yağışlarla nefes alacak

Alanya Belediye Başkan Adayı ve Litvanya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Mehmet Şahin, geçtiğimiz ay katıldığı etkinlikte kamuya açık sosyal alanlarda alkol içilmesine karşı olduğunu belirtmişti. Başkan Adayı Şahin, "Alanya’nın sosyal alanlarında alkol içilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ben her gün Alanya’yı karış karış geziyorum ve çok kötü manzaralarla karşılaşıyorum. Barlarda, kafelerde isteyen herkes alkol alabilir elbette ama sosyal alanlarda kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bir aile çocuklarıyla birlikte parka gidip, çay içemeyecek mi, elbette içecek" demişti.

VALİLİK NE YAPACAK?

İstanbul Valiliği’nin almış olduğu karar gibi Antalya Valiliği’nden de gelebilecek benzer bir karar sonrası Alanya’da açık alanlarda alkolün yasaklanabileceği, karara uymayanların ise cezaya tabii tutulabileceği belirtildi.