Sosyal medyada ve bazı mecralarda "Alanya’da yılbaşı kutlaması kabusa döndü" başlığıyla paylaşılan görüntülerin ardındaki gerçek anlaşıldı. 2026 yılının ilk günlerinde hızla yayılan ve büyük panik yaratan yangın görüntülerinin, aslında 2025 yılının Ekim ayında gerçekleşen bir olaya ait olduğu teyit edildi.

DEZENFORMASYONA DİKKAT: ESKİ GÖRÜNTÜLER YENİ GİBİ PAYLAŞILDI

Yılbaşı gecesi Alanya’da bir eğlence mekanında facia yaşandığı iddiaları, turizm camiasında ve vatandaşlar arasında kısa süreli endişeye yol açtı. Ancak yapılan incelemeler, maytapların tavan dekorlarını tutuşturduğu o anların aylar öncesine ait olduğunu ortaya koydu.

  • Gerçek Tarih: Ekim 2025.
  • Olayın Nedeni: Restoranın iç mekanında yakılan maytaplardan çıkan kıvılcımların, tavandaki kuru dekoratif süslemelere isabet etmesi.
  • Sonuç: Yangın o dönem itfaiye ekipleri ve personelin müdahalesiyle söndürülmüş, herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

YETKİLİLERDEN "GÜNCEL DEĞİL" AÇIKLAMASI

Alanya’daki güvenlik kaynakları ve yerel yetkililer, 2026 yılbaşı kutlamaları sırasında bu ölçekte bir olayın kayıtlara geçmediğini belirterek halkı yanıltıcı paylaşımlara karşı uyardı. Sosyal medyada "sıcak gelişme" olarak servis edilen görüntülerin, eski bir kazanın tekrar gündeme getirilmesinden ibaret olduğu vurgulandı.

DENETİMLER O DÖNEM SIKILAŞTIRILMIŞTI

Ekim ayında yaşanan bu talihsiz kaza sonrası, Alanya genelindeki eğlence mekanlarında yanıcı maddelerin kullanımı ve dekorasyon güvenliği konusunda geniş çaplı denetimler yapılmıştı. İşletmelerin yangın güvenliği standartlarına uyumu konusunda uyarılar yinelenmiş, bu sayede gerçek 2026 yılbaşı kutlamaları Alanya genelinde huzur içinde tamamlanmıştı.

Alanya’da yılbaşı operasyonu: K*kain ve nakit para ele geçirildi
Alanya’da yılbaşı operasyonu: K*kain ve nakit para ele geçirildi
İçeriği Görüntüle