Okul öğrencileri tarafından değerler eğitimi kapsamında hazırlanan "Üstü Kalsın Projesi" uygulanmaya başladı. "Üstü Kalsın Projesi" ile isteyen öğrenci, kantinden alışveriş yaparken para üstü almayıp kumbaraya atıyor, alışveriş yaparken parası eksik kalan öğrencinin parası bu kumbaradan karşılanıyor. Okul müdürü Yılmaz Kısa, projedeki hedeflerinin çocukların yardımlaşma bilincini geliştirmek ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Alanya’da aniden bastırdı, yol beyaza büründü Alanya’da aniden bastırdı, yol beyaza büründü

Projenin öğrencilerin çabasıyla ortaya çıktığını ifade eden Kısa, "Veren elin alan elden haberi olmadığı uygulama ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın insanlara faydalı olmasını hedefliyoruz. Bu proje, öğrencilerimizin çabasıyla hayata geçti. Çocuklarımız bu projeyi oldukça sevdi. Bu proje onların gelişimine ve eğitimine katkı sağlıyor. Umarım bu proje diğer okullarda da uygulanır." dedi.

Öğrencilerin projeye ilgi gösterdiğini belirten kantin işletmecisi Musa Balcı da "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın böyle bir paylaşım içerisinde olmasından son derece memnunuz. Türkiye’deki bütün okullarda böyle bir uygulamanın olmasını isteriz. Çocuklar bu konuda çok duyarlı. Bazen bir çocuğumuz harçlığının büyük bir kısmını "Üstü Kalsın Projesi"  için kumbaraya atabiliyor. İhtiyacı olmayan öğrenciler de bu paradan alışveriş talebinde bulunmuyor." ifadesini kullandı.