Etkinliğe Alanya Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, Belediye Meclis Üyesi Ufuk Aras Solmaz, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, Belediye Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürü Sevda Çapa, mavi bayraklı tesis temsilcileri, gönüllüler ile belediye personeli katıldı. Etkinlik boyunca onlarca poşet çöp toplandı.

“YANGINLARIN ÖNLENMESİ NOKTASINDA ÇEVRE TEMİZLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ”

Alanya’nın komşusunda cansız bedeni bulundu
Alanya’nın komşusunda cansız bedeni bulundu
İçeriği Görüntüle

Alanya Belediye Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, programla ilgili yaptığı açıklamada çevre temizliğinin önemine vurgu yaparak, “Bu özel gün için oldukça kapsamlı bir program planlamıştık. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de dâhil olduğu çalışmamızda, çocuklarımızla birlikte Keşefli’de derin orman temizliği yapmayı hedefliyorduk. Ayrıca, ormanların temizlenmemesinin yol açabileceği yangın risklerini göstermek amacıyla küçük bir yangın tatbikatı ve ardından kanocu arkadaşlarımızla kıyı ve deniz temizliği de planlarımız arasındaydı. Ancak iki gündür mücadele ettiğimiz büyük yangın felaketi nedeniyle programımızı revize etmek zorunda kaldık.” dedi.

“ASIL ÖNEMLİ OLAN ÇEVREYİ KİRLETMEMEK”

Temizlik çalışmasının yanı sıra çevre bilincinin de oluşturulduğunu belirten Başkan Danışmanı Faruk Konukçu, “Kamp alanı çevresinde yerel paydaşlarımız ve belediye personelimizle birlikte çevre temizliği gerçekleştirdik. Asıl önemli olanın çevreyi kirletmemek olduğunu vurgulamak isterim. Dünya Temizlik Günü'nün tüm dünyada eş zamanlı yapılmasının ana fikri, yaşadığımız dünyayı daha yaşanabilir bir yer hâline getirmek. İnsan kaynaklı kirlilikten uzak durarak doğayı ve yaşam alanlarımızı korumalıyız. Alanya Belediyesi olarak bu farkındalığı artırmak için her yıl çalışmalar yürütüyoruz. En büyük isteğimiz, yurttaşlarımızın yaşam alanlarını kirletmemesi ve doğayı korumak için daha duyarlı davranmasıdır.” diye konuştu.