Alanya, son yılların en sert soğuk hava dalgasıyla karşı karşıya. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, bölgede etkili olması beklenen dondurucu soğuklar nedeniyle üreticileri acil önlem almaya çağırdı.

TERMOMETRELER -4 DERECEYİ GÖRECEK

Alanya’da hem sınırlar değişiyor hem vergiler katlanıyor
Alanya’da hem sınırlar değişiyor hem vergiler katlanıyor
İçeriği Görüntüle

Google hava durumu verilerine göre Alanya’da sıcaklıkların Perşembe gecesi -4, Cuma günü ise -3 derecelere kadar düşmesi bekleniyor. Eğer bu tahminler gerçekleşirse, Akdeniz’in sıcak iklimiyle bilinen Alanya'da uzun yıllardır görülmemiş bir rekor soğukluk yaşanmış olacak.

ÜRETİCİLER TEYAKKUZDA: "SERALARI HAZIRLAYIN"

Özellikle örtüaltı sebze üreticilerini ve açık alandaki hassas tarım alanlarını uyaran Başkan Göktepe, şu önlemlerin altını çizdi:

  • Isı Naylonu Şart: Fidelerin henüz çok küçük olması nedeniyle seralarda mutlaka ısı naylonu kullanılmalı.
  • Soba Mesaisi: Gece saatlerinde sıcaklığın eksi değerlere düşmesiyle birlikte soba yakma veya alternatif ısıtma yöntemleri hazır bulundurulmalı.
  • Kritik Gece Perşembe: Kıyı şeridinde risk daha düşük olsa da, iç kesimlerde Perşembe gecesi don olayının en şiddetli seviyeye ulaşması bekleniyor.