Etkinlik, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ALTSO) gerçekleştirildi ve KHKD Alanya Şube Başkanı Melek Depren, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı Gaye Coşkun, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, KHKD Alanya Şube yönetimi, Alanya Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Depren, açılış konuşmasında kadına karşı her türlü şiddetin ortadan kaldırılması için toplumsal zihniyetin değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, devletin kadınların insan haklarını ve yaşam haklarını koruyan kanunları ve uluslararası sözleşmeleri kaldırmakta ve yok saymakta olduğunu belirtti. Depren, kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin arttığını, bu durumun etkisiz bir politika sonucu olduğunu ifade etti.

Yeşilçam tiyatro gösterisi ayakta alkışlandı Yeşilçam tiyatro gösterisi ayakta alkışlandı

Belgesel film gösteriminin ardından konuşan Yönetmen Jale İncekol, projenin sadece bir film olmadığını, aynı zamanda bir masal kitabına dönüştüğünü ve film içinden iki film daha doğduğunu belirtti. İncekol, projenin çıktılarından birinin, kapatılan köy okullarının yeniden eğitime kazandırılması olduğunu söyledi. İncekol, kadınların üretmeye devam ettiğini ve ürettikleri ürünleri sattıklarını belirtti.