Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, yaptığı açıklamada ilçenin ana pazarlarındaki son gelişmeleri değerlendirdi.

Alanya güzellikleriyle öne çıkıyor, Rus milyonerler ilçeye geliyor
Alanya güzellikleriyle öne çıkıyor, Rus milyonerler ilçeye geliyor
İçeriği Görüntüle

Dahaoğlu, Almanya ve Polonya gibi Avrupa pazarlarından gelen turist sayısında bir artış olduğunu belirtirken, bu turistlerin harcamalarında daha temkinli davrandığını vurguladı. Ancak, Rusya pazarında belirgin düşüşler yaşandığını ve bu durumun sektörü olumsuz etkilediğini ifade etti.

Artan maliyetler, dövizdeki dalgalanma ve ülkedeki siyasi belirsizliğin turizm sektöründe güvensizlik yarattığını belirten Dahaoğlu, işletme maliyetleri ve personel giderlerinin yükseldiğini, bu nedenle yatırım kararlarının ertelendiğini dile getirdi. Genel olarak, birden fazla faktörün turizm sektöründe belirsizlik ve ciddi hasar yarattığına dikkat çekildi.