Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye'de nadir uygulanan bir yöntemle tıbbi bir başarıya imza attı. Pnömotoraks (akciğer sönmesi) rahatsızlığı olan 28 yaşındaki Yusuf Talha Korkmaz, uyutulmadan (entübasyonsuz) ameliyat edildi.

  • Yöntem: Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Öğretim Üyesi Dr. Hilmi Keskin ve ekibi tarafından, hastanın onayıyla Video Yardımlı Torakoskopik Cerrahi (VATS) yöntemi uygulandı.
  • Avantajları: Dr. Keskin, bu yöntemin Alanya'da ilk kez uygulandığını belirterek, hastayı genel anesteziye maruz bırakmadan ameliyat etme imkanı sağladığını, böylece hasta konforunu artırdığını, iyileşme sürecini ve hastane yatış süresini kısalttığını vurguladı.
  • Hasta Deneyimi: Ameliyat sonrası kısa sürede sağlığına kavuşan Yusuf Talha Korkmaz, operasyonun acısız ve ağrısız geçtiğini belirterek, doktoruna ve ekibine teşekkür etti.

Bu başarılı operasyon, bölgedeki sağlık hizmetlerinde yenilikçi cerrahi uygulamalara önemli bir örnek teşkil etti.

İşte talepler: Bakan Memişoğlu, 1 Kasım'da Alanya'da
İşte talepler: Bakan Memişoğlu, 1 Kasım'da Alanya'da
İçeriği Görüntüle