Alanya'da ikamet kısıtlamaları nedeniyle zaten darboğazda olan emlak sektörü, şimdi de kayıt dışı çalışan, başta Rusya ve Ukrayna vatandaşları olmak üzere yabancı emlak komisyoncuları nedeniyle büyük bir kriz yaşıyor.

  • Sorun: Kaçak komisyoncular, özellikle Telegram gibi platformlar üzerinden kurdukları gruplarla kiralama ve satış işlemleri yaparak, sektördeki iş hacminin yüzde 40'ını ele geçirmiş durumda. Bu kişiler, vergi kaydı olmadan faaliyet göstererek vergi kaçakçılığı yapıyor.
  • Sektör Temsilcileri Tepkili:
    • Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Abdullah Tuncer, mesleğin yeterince denetlenememesi ve yasal düzenlemelerin yetersizliğinden şikayetçi. Yetkisiz kişilerin, ofis kirası, vergi ve SGK primleri ödemeden haksız rekabet yarattığını belirtti. Sorunun çözümü için "gerçek bir Meslek Kanunu" çıkarılması çağrısında bulundu.
    • Alanya Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Erbaş, kaçakçılığın acilen denetlenmesini talep etti. Resmi olarak ticaret yapmak isteyen yabancıların belge alıp vergi vermesini gerektiğini vurgulayarak, "Bizim rızkımızı çalıyorlar. Devletin Telegram gruplarına el atması gerekiyor" dedi.

Resmi emlak firmaları ağır mali yükler altında ayakta kalmaya çalışırken, kayıt dışı bu yapının sektöre ciddi zarar verdiği ve yetkililerin denetimlerinin yetersiz kaldığı belirtiliyor.

Alanya'da neler oluyor? 1’i ağır tam 10 yaralı, yangın ve kazalar…
Alanya'da neler oluyor? 1’i ağır tam 10 yaralı, yangın ve kazalar…
İçeriği Görüntüle