Antalya'nın Alanya ilçesinde yüzlerce kiralık daire sahiplerini bekliyor. Ancak kiralık daire fiyatının minimum 15 bin TL’den olması vatandaşların ve memurların bütçesini ciddi derecede sarsıyor. Alanya’da kiralık daire fiyatları zirvede yerini korumaya devam ediyor. Her geçen gün kiralık daire sayısı artsa da fiyatlar düşmüyor. Alanya’da bir memur kiralık ev bulamamasına sitem etti.

Alanya’da Çocuk Festivali coşkuyla başladı Alanya’da Çocuk Festivali coşkuyla başladı

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, memurların maaşlarının yeterli seviyede olmaması ve kira fiyatlarındaki inanılmaz artışlar ile birlikte sorun teşkil ettiğini, devletin memurlara lojman temin etmesi gerektiğine değindi.

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, ekonomik koşulların en büyük etken olduğuna değinerek, “Alanya’da bir memur aldığı maaşa göre ev bulabilir mi? Sorun burada. Ekonomik koşullar ve maaşların düşük olması. Buna karşılık kiraların yüksek olması sorun teşkil ediyor. Memurlara devlet tarafından lojman yapılması gerekiyor. Diğer türlü bu iş çıkmaza giriyor. Fiyat artışı ve yabancıların talebinin artması, enflasyonun artması. Memurların bu sebeplerden dolayı geçinmesi zorlaşmıştır. Memurların kazandıkları parayla bu kiraları ödemelerine imkan yok. Öte yandan yabancıların önceki kadar konuta rağbeti yok. Ama fiyatlar düşer mi, orası soru işareti” dedi.