Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen davanın 3. Duruşmasına tarafların avukatları, A.A’nın ailesi ve Alanya Kadın Haklarını Koruma Derneği temsilcileri hazır bulundu.

“MARMARİS’E GİTME İSTEDİĞİ REDDEDİLDİ”

Sanık avukatları, K.D.’nin adli kontrol şartı gereği imza atma yerinin Alanya’dan Marmaris’e taşımak istediğini mahkemeye iletti. Ancak mahkeme, bu talebi reddederek imza atma yerinin Alanya’da kalmasına karar verdi.

Alanya’da dolandırıcılık suçundan hapis cezası aldılar Alanya’da dolandırıcılık suçundan hapis cezası aldılar

MAHKEME ERTELENDİ

Öte yandan A.A.’nın avukatlarının ek süre talebi de mahkeme heyeti tarafından kabul edildi. Mahkeme heyeti, davayla ilgili kararını vereceği duruşmayı 12 Aralık Salı günü saat 14.30’da gerçekleşecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, lise son sınıf öğrencisi A.A.’nın, Alanya’da bulunan bir okulda ve özel derslerde İngilizce öğretmeni K.D. tarafından maruz kaldığı cinsel istismar iddiaları üzerine başlamıştı. A.A., mahkemede verdiği ifadesinde, Eylül 2021 tarihinden itibaren öğretmeni K.D.’nin sarılarak ve dudağından öperek fiziksel tacizde bulunduğunu ve yaşanan üç cinsel ilişkinin gerçekleştiği tarihlerde henüz 18 yaşından küçük olduğunu belirtmişti. Gelişmeler üzerine polis ekiplerince gözaltına alınan K.D., Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde savunma yapmıştı. Ancak hakimlik Sanık K.D.’nin kaçma ve delilleri karartma şüphesine dikkat çekerek 22 Şubat 2023 tarihinde ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan tutuklanmasına karar verirken, 1. mahkemede ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.