İstanbul Ticaret Odası Perakende Meslek Komitesi tarafından düzenlenen bir çalıştayda, İstanbul’daki tüm marketlerin üye olduğu firmalar, zincir marketlerin pazar günleri kapatılması kararını oy birliği ile kabul etti. Ancak bu kararın uygulanabilmesi için İTO ve Bakanlık tarafından onaylanması gerekiyor.

Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, zincir marketlerde çalışanların mesai saatleri nedeniyle zor şartlar altında çalıştığını belirtti ve Pazar günleri zincir marketlerin kapatılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, açılış ve kapanış saatlerinin de değiştirilmesi gerektiğini, örneğin sabah 9 akşam 9 olması gerektiğini söyledi.

Mahalle yollarında bakım onarım sürüyor Mahalle yollarında bakım onarım sürüyor

Alanya Pansiyoncular Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, perakende yasasının çıkarılmasının 20 yıldır gündemde olduğunu ancak hala çıkmadığını söyleyerek, zincir marketlerin tekelleştiğini ve piyasayı belirlediğini ifade etti. Değirmenci, kapsamlı bir perakende yasasının çıkarılmasını desteklediğini belirtti.

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir ise zincir marketlerin en azından Pazar günü kapatılması gerektiğini söyleyerek bu konuda hükümetin bir yasa çıkarıp meclisten geçirmesi gerektiğini ifade etti.