Alanya Belediyesi, ilçe turizmine olumsuz etki eden işletmelere yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, müşteri veya komşularıyla kavgaya karışan 8 işletmenin uzun süreli kapatıldığını duyurdu. Bu kararın, kentteki huzur ve düzeni koruma çabasının bir parçası olduğu belirtildi.
Belediye, son dönemde özellikle hijyen denetimlerinde ciddi ilerleme kaydedildiğini ifade etti. Otel, restoran, fırın ve pastanelerde yapılan denetimlerin olumlu sonuçlar verdiği vurgulandı.
Özçelik, turizmde uzun yıllardır sorun yaratan "çığırtkanlık" konusunda da önemli adımlar atıldığını ve bu uygulamada yüzde 80 azalma sağlandığını açıkladı. Başkan, bu konudaki kararlı duruşlarının devam edeceğini belirtti. Yerel halk ve turistler, alınan bu önlemlerin Alanya'nın turizm imajına katkı sağlayacağını düşünüyor.