ALDAP tarafından düzenlenen etkinliğe katılanlar ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla slogan atarak Atatürk Anıtı önünde toplandı. Terör saldırılarında hayatını kaybeden çocuklar anılırken, İsrail’in ve çeşitli terör örgütlerinin eylemleri de protesto edildi. Etkinlikte Gazze’de hayatını kaybeden bebekleri temsilen kefenler konulup, kefenlerin yanına oyuncaklar bırakıldı. Gazze’de çekilen fotoğraflarda gösterilirken, etkinliğe katılan çocuklar da hazırlanan panoya dileklerini yazdı.

‘BUGÜN GAZZELİ RİM’İN DOĞUM GÜNÜ’

Etkinlik dua okunmasının ardından düzenlenen basın açıklamasıyla devam etti. ALDAP Yönetim Kurulu Üyesi Hasan İlhan, çocukların masumiyeti için zulme karşı durma çağrısında bulundu. İlhan, dünya genelinde yaşanan zulümlere dikkat çekerek, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kurumları acil önlemler almaya davet etti. İlhan açıklamasında şunları söyledi; “Bütün güzelliği ve bütün masumluğuyla tertemiz bedeni dedesinin kucağında duran cennetin en güzel bahçelerinde gezen Gazzeli Rim’in doğum günü. Siyonistler binlerce ton bomba ile küçücük bedeni katlederek onu yok edebileceklerini zannetmişlerdi. Ama yok etmek şöyle dursun, Rim yavrumuz dipdiri olduğu gibi, ölmek üzere olan insanlığımızı diriltiyor. Ondan bize, masumiyeti, güzelliği, dedesinin tertemiz sevgisi yanında bütün şehit çocukları hatırlayacağınız bir gün de miras bırakıyor. Gazze’li Rim ve tüm dünyada geçmişte ve bugün şehit edilen çocukları anıyor, onları katledenleri lanetliyoruz.

Merkezden kırsala bütün yollar elden geçiriliyor Merkezden kırsala bütün yollar elden geçiriliyor

‘ÇOCUKLARIN MASUMİYETİ İÇİN ZULME KARŞI DURALIM’

Terör devleti İsrail, 1945’ten bu yana Filistinlilere zulmetmekte, adam öldürmeyi çok iyi bildiklerini cümle aleme ispat etmektedirler. 7 Ekim’den bu yana da zulümlerini bir üst seviyeye çıkardılar. O gün bu yana 10 binin üzerinde çocuğu katleden terör örgütü İsrail, Siyonist mahluk sürüleri olduklarını ve insan olmadıklarını cümle aleme ilan etmişlerdir. Bütün lanet edilenlerle birlikte bu çocuk katillerini lanet ediyoruz. İnsanlıktan zerre miktarı bir parça taşıyanları da ellerinden gelen her türlü imkanla bu zulme karşı çıkmaya davet ediyoruz. Sizleri çocukların ve masumların özgürce dolaşıp oynayabileceği, hak sahibine hakkın verildiği, çocuklara kötülük yapmanın akıllardan dahi geçirtilmediği, çocuklara ve masumlara zarar verenler için meydanlarda darağaçlarının kurulduğu, bütün bir yeryüzünün ‘Daru’s-Selam’ olduğu bir sistemi hayal etmeye, böyle bir sistem için gayret etmeye davet ediyoruz”