3 yılda yüzde 2000! Cebeci’den zam tepkisi 3 yılda yüzde 2000! Cebeci’den zam tepkisi

Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, bu ücretin yasal olduğunu ve UKOME Genel Kurulunda belirlendiğini belirtti. Akkaya, “Yasal olmadığını düşünenlerin yeri Adalet Sarayı’dır. Çünkü biz kendi kafamıza göre indi bindi ücreti belirlemiyoruz. 6360 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu gereği UKOME genel kurulunda bu kararlar alınıyor.” dedi.

Akkaya, taksicilerin kısa mesafe yolcularını almama ihtimalini ortadan kaldırmak için bu uygulamayı tercih ettiklerini ve taksici esnafının da gözünden bu duruma bakılması gerektiğini vurgulayarak “Bir taksici olduğumuzu düşünelim. Alanya’da bir müşteri kütürüp mevkine çağırdı. Hava yağmurlu, 200 metre ileriye giden müşteriyi bıraktık. Geri dönüp 20 taksinin arkasına geçtik. Aldığımız ücret ne oldu ki? Bu işi yapar mısınız siz olsanız? Onun için indi bindi ücretinin muhakkak olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Akkaya ayrıca, “Alanya’da mevcut fiyat tarifesi şu şekilde: Taksimetre açılış 30 TL, kilometre 30 TL, indi-bindi 90 TL” dedi ve Türkiye’nin 81 ilinde indi-bindi ücretinin olduğunu belirtti.