Alanya'da tarımsal ilaçlama uyarısı yapıldı Alanya'da tarımsal ilaçlama uyarısı yapıldı

Atılgan, küresel ısınmanın sıcaklık artışlarına neden olacağını ve bu artışın özellikle batı kesiminde daha belirgin olacağını söyledi. Bu durumun Alanya’da da sıcaklık artışlarına neden olabileceğini ve bu artışın tarım ve turizm sektörlerini olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.

Atılgan, iklim değişikliğinin bitkisel ve hayvansal üretimi derinden etkileyeceğini, ekim ve dikim zamanlarında meydana gelecek değişikliklerin bitkisel üretim kalitesini ve verimini azaltabileceğini, hayvanların doğal yaşamlarını olumsuz etkileyeceğini ve adaptasyon sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Atılgan, ayrıca Alanya’nın yaz aylarındaki sıcak ve güneşli havanın cazibesini kaybetmesinin mümkün olduğunu, turistlerin farklı destinasyonlara yönelebileceğini ve bu durumun hem tarımsal faaliyetleri hem de turizm faaliyetlerini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

İklim değişikliğine karşı alınacak tedbir ve önlemlerin artırılması gerektiğini, konunun halka daha iyi anlatılması için görsel ve sosyal medya kampanyalarının başlatılması gerektiğini ifade eden Atılgan, “Sonuç olarak iklim değişikliğinin hem turizm hem tarım alanında meydana gelecek olumsuzlukları ortadan kaldıracak tedbir ve önlemler konusunda daha bilinçli olmamız gerektiği kaçınılmazdır” dedi.