Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü bahçede ve serada çalışan kadın çiftçileri ziyaret ederek kutladı. İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar’a ziyarette teknik personelde eşlik etti.

Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, üretimin her aşamasında önemli görev üslenen tüm kadın çiftçilerin, Dünya Kadın Çiftçiler Gününü kutladıklarını ifade etti. Rüzgar, kadın çiftçilerimizi her zaman olduğu gibi bu yılda serasında ve tarlasında ziyaret ederek, bu özel günlerini beraber kutladıklarını söyledi.

Alanya'da tarımsal ilaçlama uyarısı yapıldı Alanya'da tarımsal ilaçlama uyarısı yapıldı

İlçe Tarım Müdürü Rüzgar, kadın çiftçileri ziyaretinde yaptığı konuşmada “Bugün Dünya Kadın Çiftçiler Günü, sizler ev işleri, eş ve annelik görevlerine ek olarak tarımsal üretimin her aşamasında da sorumluluk üstlenmektesiniz. Dünyada ve ülkemizde tarım sektöründe istihdamın yarıya yakınını da kadınlar oluşturmaktadır. Kadın üreticilerimiz tarım üretiminin her aşamasında. Bir yerde tarım varsa mutlaka kadın var. Üretim ve bereket vardır.” dedi. Dünya Kadın Çiftçiler günü dolayısıyla İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar, ziyaret ettiği tüm kadın çiftçilere çiçek verdi ve tarımsal ve hayvansal üretime katkıda bulundukları için teşekkür etti.