Tarihi Kızıl Kule önünde start alan ‘Dünya Çocuk Felci Bisiklet Festivali’ne Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Başkanı Mehmet Kural, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı, Alanya Rotary Kulübü 2023-2024 Dönem Başkanı Cihan Duman, Rotary Türkiye Federasyonu Çocuk Felci Komite Başkanı Ayhan Gedikoğlu, Alanya Rotary Kulübü üyeleri ve bisikletseverler katıldı. ''The End Polio'' , ''Çocuk Felcine Son'' yazılı kırmızı tişörtler giyen katılımcılar startın verilmesi ile birlikte 45 kilometrelik rota için pedal bastı.

 “SON 2 YILDA BİÇİM DEĞİŞTİREREK TEKRAR HORTLADI”

Türkiye Federasyonu Çocuk Felci Komite Başkanı Ayhan Gedikoğlu, festivalin amacının çocuk felcine dikkat çekmek olduğunu söyledi. Gedikoğlu, “Çoğun insan çocuk felcinin dünyada sona erdiğini düşünüyor. Aslında çocuk felci sona ermedi. Çocuk felci devamlı mücadele edilmesi gereken bir hastalık. Özellikle son 2 yılda biçim değiştirerek tekrar hortladı. Bundan 2 yıl öncesine kadar Türkiye’de de özellikle Suriye sınırında vakalar oluştu ve bunlar önlendi. Şimdi Afganistan ve Pakistan’da bildiğimiz kadarıyla birinde 8, birinde 5 vaka var. Çocuk felcinin dünyadan kaldırılması için tüm vakaların bitmesi gerekiyor. Çocuk felci ile ilgili dünya Rotary’si 1985’ten beri savaş içinde. Bu özellikle aşağı Afrika, Afganistan, Pakistan ve Hindistan bölgesindeki kullanılan aşıların yüzde 70’ine Rotaryenler tarafından sponsor olunuyor. Bugün de biz burada bunun hatırlatılması için Alanya halkı ile festival düzenledik. Yarın da halkın katılımıyla daha kalabalık şekilde etkinlikle çocuk felcine dikkat çekeceğiz. Festivalin hazırlanmasında bize destek olan Alanya Bisiklet Performans Spor Kulübü'ne, ALTSO’ya, Alanya Belediyesi’ne, Alanya Kaymakamlığı’na, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü’ne, Küçüker İnşaat’a teşekkür ediyorum” dedi.

ALANYA VİDEOSUNU TÜM DÜNYA İZLEYECEK

Festival esnasında çekilen görüntülerden oluşan 3 dakikalık kısa film hazırlanacağını ve tüm dünyada gösterileceğini ifade eden Gedikoğlu, “Rotary çok bir camia. Rotary dünyada hemen hemen her ülkede olan özellikle Birleşmiş Milletler’de (BM) masası olan ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) kurucusu bir sivil toplum örgütü. Burada çekeceğimiz video dünyada birçok Rotary kulübü tarafından gösterilecek. Milyonlarca insan izleyecek. Dolayısıyla 2 hedefimiz var. Ana hedefimiz çocuk felcine dikkat çekmek. Aynı zamanda da Alanya’nın reklamı olmuş olacak. Çünkü bugünkü çekimler özellikle o güzelim Dim havzasında yapılacak. Yarınki çekimler de sahil boyunca olacak. Bu çekimler birleştirilerek 3 dakikalık bir video ile dünya Rotary’sinde gösterilecek” diye konuştu.

Alanya’da iskele kavgasına açıklama geldi Alanya’da iskele kavgasına açıklama geldi

BİSİKLET FESTİVALİ PROGRAMI

11 KASIM CUMARTESİ

Saat 09.30: Kızıl Kule önü. (Başlangıç) (Dimçayı havzası ve Akköprü’ye kadar bisiklet sürüşü)

Alanya İskelesi Şelale Meydanı (Bitiş)

16.00: Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda ‘Çocuk Felci Farkındalık’ konulu konferans.

18.00: Delfino Otel sahil kısmında müzikli köfte ekmek partisi.

12 KASIM PAZAR

09.30: Kızıl Kule önü. Halk ve amatör bisikletçilerin katıldığı yarış. (D-400 Karayolu üzerinden Kargıcak Perle Camping önünden dönülerek iskeledeki Şelale Meydanı’nda bitiş ve katılımcılara madalya takdimi