Haydi Alanya! SMA değil Arya kazanacak Haydi Alanya! SMA değil Arya kazanacak

Mahmutlar Mahallesi’nde bir okulda din öğretmenliği yapan ve apartman yöneticiliği yapan M.Y. ile eşi H.Y., iddiaya göre kendilerini gürültü çıkardıkları için uyaran Kazakistan kökenli kadın olan Türk vatandaşı S.K.’yı darp etti. Şiddete uğrayan kadın, jandarmaya başvurdu, Din ve Ahlak Kültürü öğretmeni M.Y. hakkında yasal işlem başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın müdahalesi sonucunda öğretmen M.Y., görevden alındı ve hakkında soruşturma açıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Alanya’nın Mahmutlar Mahallesi’nde yaşanan olayda S.K., geçtiğimiz cumartesi günü akşam saat 23.00 sıralarında üst katında oturan M.Y ve Eşi H.Y’nin gürültüsünden rahatsız oldu ve uyarmak için kapılarını çaldı. Ancak iddialara göre, M.Y. ve eşi H.Y., S.K.'ye hakaret ederek saldırdı ve oğlunun önünde darp etti.

S.K., darp sonucunda vücudunun çeşitli bölgelerinde morarmalar oluştu ve darp raporu alarak Jandarma’ya giderek M.Y. ve eşi H.Y’den şikayetçi oldu. S.K., oğlunun psikolojisinin bozulduğunu, okula gitmek istemediğini ve geceleri korkarak uyandığını belirtti. Kendisinin yabancı ve yalnız olduğunu, bu yüzden ezildiğini düşündüğünü ifade eden S.K., hemcinslerinden ve Alanya halkından yardım istedi.