Alanya'da etkili olan kuvvetli sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ilçenin farklı noktalarından kaza ve hasar haberleri peş peşe geldi. Kestel'de su dolu bir çukur kurye için tehlike yaratırken, Türkler'de üreticiler dolu vurgunu yedi; belediye ekipleri ise hasar gören yollara acil müdahalede bulundu.
KESTEL'DE YAĞMUR SUYU TUZAĞI
Yağışın en tehlikeli yüzü Kestel Mahallesi’nde ortaya çıktı. Gece saatlerinde paket servisi yapan bir motosikletli kurye, yağmur suları nedeniyle görünmez hale gelen derin bir çukura düştü. Motosikletin suya gömüldüğü olayda sürücü şans eseri yara almadan kurtulurken, mahalle sakinleri yetersiz aydınlatma ve altyapı eksikliklerinin "ölüm tuzağına" davetiye çıkardığını belirterek duruma tepki gösterdi.
SERALARI DOLU VURDU, ÜRETİCİ TEDİRGİN
Türkler Mahallesi'nde ise dolu yağışı tarım alanlarını hedef aldı. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, 8 üreticinin cam seralarında ciddi hasar oluştuğunu açıkladı. Meteorolojiden gelen yeni fırtına ve hortum uyarılarına dikkat çeken Göktepe, üreticileri can güvenliği konusunda uyararak havalandırmaların kapatılması ve onarımların yapılması çağrısında bulundu.
BOZULAN YOLLARA "ORTAK" MÜDAHALE
Yağışın ulaşımı aksattığı kırsal mahallelerde ise Alanya Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri seferber oldu. Özellikle Uzunöz Mahallesi ve Akköprü Mevkii’nde sel sularının bozduğu yollar, ekiplerin ortak çalışmasıyla kısa sürede onarıldı. Bölge halkı ve muhtarlar, mağduriyetin hızlı giderilmesi nedeniyle belediye yetkililerine teşekkür etti.




