Alanya sokaklarında bugünlerde hüzünlü ve bir o kadar da düşündürücü bir dolandırıcılık hikayesi dilden dile dolaşıyor. 70 yaşındaki Şerife Teyze, kendisinden yaşça küçük bir şahsın tatlı dillerine ve evlilik vaatlerine inanmanın bedelini, ömrü boyunca çalışarak aldığı 7 milyon TL değerindeki villasını kaybederek ödedi.

İddialara göre, 45 yaşındaki şahıs Şerife Teyze’nin güvenini kazanmak için her yolu denedi. Kendisini büyük bir aşkın içinde bulan yaşlı kadın, hayatının geri kalanını huzur içinde geçireceğini düşünürken tapu dairesinde kurulan tezgahın kurbanı oldu. Şerife Teyze, yaşadığı o karanlık süreci şu sözlerle dile getirdi:

"Bana her zaman 'bal peteğim' derdi, o kadar tatlı dilliydi ki inandım. Meğer o sevgi gösterileri sadece evimi elimden alıncaya kadarmış. Beni tapu dairesine götürüp kendi dairesini üzerime yapacağını söyledi ama tam tersini yaptı. Kendi evimi elimden aldı, vaat ettiği daireden ise eser yok. Onunla Hatay’a kadar gittik, hayaller kurduk. Şimdi soruyorum; hani evlenecektik, ne oldu bizim o güzel hayallerimize?"

Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu’nda Ramazan coşkusu
Mahmutlar Kılıçarslan İlkokulu’nda Ramazan coşkusu
İçeriği Görüntüle

Olayın ardından dolandırıldığını anlayan talihsiz kadın, soluğu emniyette aldı. Alanya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mülk devrinin ardından sırra kadem basan şahısla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Uzmanlar ise bu olay vesilesiyle vatandaşları bir kez daha uyarıyor. Özellikle yüksek değerli taşınmazların devri sırasında, duygusal bağlar ne kadar güçlü olursa olsun, hukuki bir danışman olmadan ve resmi belgeler tam olarak incelenmeden imza atılmaması gerektiği vurgulanıyor. "Aşk vaadi" ile yapılan bu tür mülkiyet transferlerinin son yıllarda arttığına dikkat çeken yetkililer, şüpheli durumlarda vakit kaybetmeden polise başvurulmasını istiyor.