Alanya turizmi, artan maliyetler ve fiyat baskısı nedeniyle 2025 yılını hedeflerin altında ve düşük kârlılıkla kapatmaya hazırlanıyor. Sektör, 2026 sezonu için %10 ila %50 arasında indirimler içeren erken rezervasyon kampanyalarını başlattı.

TÜRSAB Başdanışmanı Hamit Kuk, otellerin ortalama %10 fiyat artışı yaptığını, ancak rekabet gücünü korumak için fiyat ve hizmet kalitesinde yenilikçi stratejilerin şart olduğunu belirtti. Kuk ayrıca, sektördeki yüksek vergi yükü ve finansman baskısının otel satışlarını artırdığını ve nitelikli personel açığının devam ettiğini vurguladı.

Alanya’da 2026 belirsizliği: İstikrar vurgusu kritik!
Alanya’da 2026 belirsizliği: İstikrar vurgusu kritik!
İçeriği Görüntüle

Öte yandan, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Alanya'nın ılıman iklimi ve gelişmiş altyapısı sayesinde özellikle Avrupa'dan gelen 65 yaş üstü emeklilerin kış aylarında uzun konaklama ve sağlık imkanları için bölgeyi tercih ettiğini belirterek, Alanya'nın yıl boyu turizm potansiyelini artırdığını ifade etti.