Alanya Tropikal Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Ali Hüddoğlu, 5 Ekim Pazar günü düzenlenecek "Uluslararası Tropikal Kokteyl Yarışması" öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Hüddoğlu, yarışmanın hem üreticilere katkı sağlayacağını hem de Alanya'nın marka değerini ve turizmini yükselteceğini belirtti.

Alanya'nın önemli bir tropikal meyve merkezi haline geldiğini vurgulayan Hüddoğlu, amaçlarının bu ürünleri önce yerel halka ve misafirlere tanıtıp tüketim alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi. Bu kapsamda oteller ve barmenlerle işbirliği yaparak düzenlenen yarışmaya 460'ın üzerinde başvuru geldi ve 15 finalist belirlendi.

Avokado genel kurulu, pestisit tepkisi ve muz üreticisinin çağrısı
Avokado genel kurulu, pestisit tepkisi ve muz üreticisinin çağrısı
İçeriği Görüntüle

Hüddoğlu, jürisinde dünya çapında gurmelerin yer alacağı yarışmanın finalinde dereceye giren kokteyllerin, Alanya markasını uluslararası arenada öne çıkaracağını ifade etti. Mango, papaya ve pasiflora gibi ürünlerle yapılan özgün içeceklerin, bölge turizmine yeni bir tanıtım gücü katması hedefleniyor.