Alanya'da ilk kez uygulanan yöntemle sağlığına kavuştu Alanya'da ilk kez uygulanan yöntemle sağlığına kavuştu

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Direktörü Sn. Vildan Ortaç, virüs salgını nedeniyle acillerde hasta sayısının arttığını, servislerde ise yatak bulmanın zorlaştığını belirtti. Ortaç, geçmiş yıllarda kısa sürede geçen influenza virüsünün aksine, şimdi birden fazla virüsün aynı anda veya ard arda enfeksiyon oluşturduğunu, bu nedenle hastalığın daha uzun ve ağır seyrettiğini söyledi.

Ortaç, kombo virüsler arasında Kovid-19’un yeni varyantı Omicron’un JN.1 alt varyantı, RSV (Solunum Sinsityal Virüsü), influenza tip A H1N1 yeni varyantı ve pnömoni (zatürre) gibi hastalıkların öne çıktığını, özellikle orta yaş grubunda akciğer enfeksiyonu ve pnömoni vakalarında büyük artış olduğunu kaydetti.

65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan hastalarda ise durumun daha da kötü olduğunu, hastanelerde bu grubun ağırlıkta olduğu çok yoğun bir pnömoni salgını yaşandığını ifade eden Ortaç, her pnömoninin etkeninin farklı bir virüs olabileceğini, bu nedenle farklı klinik tablo ve tedavi yöntemi gerektirebileceğini, hastanın iyileşme sürecinin de bağışıklık sisteminin gücüne göre değiştiğini vurguladı.

Ortaç, kombo virüs salgınından korunmak için maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak, aşı olmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden doktora başvurmak gerektiğini hatırlattı.