Bahçe’nin yeni basın açıklaması şu şekilde:

Basın açıklamamıza başlarken öncelikle; Ortadoğu’da yaşanan Filistin/İsrail savaşını tedirginlik ile izlediğimizi belirtiyor, bir kez daha haklı davasında özgürlük mücadelesi veren Filistin’in yanında olduğumuzu ısrarla vurguluyorum.

Ancak, zulüm, eziyet terör dili ve dini fark etmeksizin nereden gelirse gelsin lanetliyor savaşın da bir ahlakı olduğunu hatırlatıyorum. Bu vesile ile gerek Filistin, gerekse Doğu Türkistanlı gönül coğrafyamız dâhil olmak üzere, Dünyanın neresinde zulüm gören mazlum var ise acısını paylaşıyoruz.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde, Belediye Birim Müdürlerinin ve Belediye Başkan yardımcılarının, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’le birlikte gittikleri, Sırbistan tatili hususunda bir açıklama yapmıştık ve durumun ne kadar trajikomik olduğunu da vurgulamak adına, esprili bir dille başlayıp haklı çekincelerimizi halkımızın da merak ettiği sorular halinde sormuştuk.

Ne yazık ki her zamanki gibi sorularımıza bir cevap alamadık. Fakat bu süreçte özellikle tatil bütçesinin nereden geldiği hakkında vatandaşlarımızdan ciddi anlamda bir ısrar talebi aldık ve hemşehrilerimizin isteği başımız üstüne şiarımız diyerek, buradan tekrar soruyorum;

-Alanya’da ekmek parasını kazanmak için, gurbet yaşayan vatandaşlarımız aile özlemi çektiği halde, ekonomik koşullardan dolayı memleketlerine gitmek için otobüs, uçak bileti bile alamazken, Alanya’mızda yaşayan vatandaşlarımız sırf ekonomik durumları el vermediği için şehir dışında okuyan evlatlarını ziyaret edemezken; bu israf nedir? Bu kadar kişinin ulaşım, konaklama ücreti kimden çıkmaktadır, nereden ödenmektedir? Alanya halkının parası olan belediye bütçesi bu gezide kullanılmış mıdır?

Saygıdeğer Alanyalılar, Kıymetli Basın mensupları, Sorularımız çok basit ve çok net. Daha bu sorulara cevap bile bulamazken, kim bize şeffaf ve sosyal belediyecilik anlayışından bahsedebilir. Bunun akabinde, önceki basın açıklamamızda muhtarlarımız bir kez bile zikredilmemişken ve ısrarla, “Belediye yöneticilerimizin görevinin topluca tatil yapmak değil işlerinin başında olup halka hizmet etmek” olduğunu vurgulamışken, bazı odaklar tarafından açıklamamız, siyasi faşizm taktiğiyle muhtarlarımız hedef alınmış gibi gösteriliyor.

Evet efendiler; Sizler mahalle sakinleri ile devletimiz arasında köprü vazifesi görüp, zor koşullarda gece gündüz demeden halka hizmet için mücadele eden Muhtarlarımızı, yerel seçim öncesi siyasi yatırım olarak görebilirsiniz. Fakat biz duruma böyle bakmıyoruz. Muhtarlarımızın her biri siyasi görüşü ve eğilimi ne olursa olsun, bizim için kendi mahallesinin temsilcisi ve siyaset üstü görevi olan kişilerdir. Belki bazıları istemeyerek de olsa, sırf mahallesine daha hızlı hizmet alabilmek için orada sizinle bulunuyor, bulunmak zorunda kalıyor. Hatta siyasi sömürünüze maruz kalıyor.

Sonra çıkıp hiç utanmadan İYİ Parti muhtarları eleştirdi diyorsunuz. Hiç merak etmeyin, bizler muhtarlarımızın özlemini duyduğu siyasi kutupsuz, eşit hizmet anlayışını da çok iyi biliyoruz, muhtarlarımızın göstermelik değil, gerçek anlamda tatil ihtiyaçları olduğunu da çok iyi biliyoruz.

İYİ Belediyecilik ile seçim öncesi siyasi hedef daveti ile değil, siyasi hiçbir çıkar gözetmeksizin kıymetli vaktini mahallesinin huzur ve refahı için harcayan muhtarlarımızın ailecek tatil yapmalarını sağlayacağız, buradan sözümüz olsun.

Bu vesile ile de sizlerin huzurunda “Her biri birbirinden değerli, Alanya’mızın kıymetli muhtarlarının 19 Ekim Muhtarlar Gününü” kutluyoruz.

Değerli hemşehrilerim, kıymetli basın mensupları, Bizim için çok önemli olan bir diğer husus ise Parti’mizin kuruluşunun 6. yılı olması. Siyasi partiler için kimi zaman 6 yıl çok kısa, kimi zaman ise 1 yıl çok uzun bir süredir. Özellikle de bu yıl bizim için çok daha büyük bir anlam taşımaktadır. Yerel seçimler arifesinden Hür ve Müstakil İYİ Parti’miz her bir üyesi için sanki dün kurulmuş gibi heyecan ve azim yaratmaktadır.

Yöneticilerimiz ve üyelerimiz büyük bir dayanışma içerisinde Türkiye için çalışmaya, milleti iki kutuplu siyasetten kurtarıp, üçüncü yol olmaya kendilerini adamış durumdadır. Kuruluş yıl dönümü etkinliğimiz bu yıl Ankara’da 21 Ekimde olacak, Teşkilatlarımızla Üyelerimizle coşkuyla kutlanacaktır. Bizler de Alanya’dan aynı coşku ile yüksek bir katılımla Ankara’da olacağız.

20 Ekim Cuma akşamı saat 23.00’te Açık Hava Tiyatrosu önünden otobüsler kaldırılacak olup, sizlerin de huzurunda tekrar tüm üyelerimizi, Alanyalıları davet ediyoruz.

Haydi Alanya! SMA değil Arya kazanacak Haydi Alanya! SMA değil Arya kazanacak

Kıymetli İYİ Parti ailemizin üyeleri;

Türk demokrasisine bir mihenk taşı olan partimiz için kendinizi ortaya koydunuz,

Bin bir emekle, sayısız mücadeleyle ve türlü fedakârlıklarla hep birlikte kurduğumuz İYİ Parti’mizin 6. Yılını;

Tıpkı ilk günkü gibi milletimizle omuz omuza kutluyoruz!

Cumhuriyetimizin yeni asrına girerken ilk günkü milli şuuru hep birlikte yaşıyoruz! 6.yılımız, kuruluşumuz ve mücadelemiz kutlu olsun…

Kıymetli basın mensupları katılımınız için sizlere canı gönülden teşekkür ediyor, basın açıklamamızı Alanya halkının vicdanına arz ediyoruz. Saygılarımla.