Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde hissedilen 7.7 büyüklüğündeki depremde Hatay’da bulunan eski Alanyaspor Sportif Direktörü Taner Savut da enkaz altında kalmıştı. Savut’un enkaz altından çıkarılan cansız bedenini bulan Adanalı bir aile, merhum Savut’un akrabalarından biri olduğunu iddia ederek Adana’ya götürdü.

DNA’SI YÜZDE 90 EŞLEŞTİ

Daha sonrasında Savut’un yakınlarına ulaşan Adanalı aile “Buradaki ceset size ait olabilir” dedi. Yaşanan gelişmenin ardından eski Alanyaspor Sportif Direktörü Taner Savut’un kardeşi Ali Savut, Adana'da DNA testi verdi. Yapılan DNA testinde Savut’un cesedinin Adanalı aileyle bir bağı olmadığı anlaşıldı. Ortaya çıkan sonuca göre ise merhum Savut’la kardeşi Ali Savut’un DNA’sı yüzde 90 eşleşti.

TANER SAVUT KİMDİR?

10 Ağustos 1974 İzmir doğumlu Taner Savut futbola 12 yaşında İzmirspor'un altyapısında başladı. Yine İzmirspor'da profesyonel olan Taner Savut daha sonra sırasıyla; Fenerbahçe, Göztepe, Siirt Jetpa Spor, Sakaryaspor, Alanyaspor ve Tokatspor formaları giydi. Bu takımlarda 18 yıl profesyonel futbol oynayıp, yaklaşık 500 resmi maça çıkan Taner Savut aktif futbol hayatını sonlandırdıktan sonra Sportif Direktörlük görevi yaptı. Toplamda 7 sezon olmak üzere, 5 sezon Alanyaspor, 2 sezon Manisa Futbol Kulübü'nde Sportif Direktörlük görevi yürüttü. Taner Savut UEFA – B Antrenörlük Lisansı'na ve Türkiye Futbol Federasyonu Sportif Direktörlük belgesine sahiptir. Taner Savut, son olarak Hatayspor'da sportif direktörlük görevini sürdürmekteydi.