Alanya’da yüzlerce vatandaş 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde ALDAP öncülüğünde düzenlenen Filistin için yürüyüş etkinliğine katıldı. Etkinlikte vatandaşlar ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla Hacet Meydanı önünde başladıkları yürüyüşü Atatürk Anıtı önüne kadar sürdürdü. Atatürk anıtı önünde düzenenlen etkinlikte Gazze’de hayatını kaybeden bebeklerin kefene sarılmış temsili cenazeleri ve fotoğraflarıyla Filistin-İsrail savaşı protesto edildi. Serginin ardından basın açıklaması ve dua okunmasıyla etkinlik devam etti.

‘BU ZULÜM TÜM DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE YAŞANIYOR’

Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı Alanya’da hırsızlık zanlısı kıskıvrak yakalandı

Basın açıklamasında konuşan ALDAP Başkanı Murat Ersin Kaplan, İsrail’in on yıllardır Filistin’de işlediği büyük zulümlere dikkat çekerek, “7 Ekim sonrasındaki süreçte saldırıları daha da arttı. Gazze’de soykırım uygulayan işgalciler, son 2 ayda 17 binden fazla Filistinliyi şehit etti. İşgalciler, insan hakları ve savaş hukukunu hiçe sayarak saldırılarını sürdürüyor. Bu zulüm tüm dünyanın gözleri önünde yaşanıyor” dedi.

‘DÜNYA BU ZULMÜ DURDURACAK ADIMLAR ATMIYOR’

Kaplan, Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi kararlarına rağmen İsrail’in hukuku tanımadığını belirterek, “Dünya bu zulmü durduracak adımlar atmıyor. ABD ve Batı dünyası ise işgalcilere destek vermeye devam ediyor. İslam ülkeleri de sorumluluklarını yerine getirmiyor. Tüm dünya tepkisini göstermeli, İsrail uluslararası hukuk ve vicdan önünde hesap vermeli” şeklinde konuştu.

‘MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Kaplan konuşmasını Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları ve halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin’in özgürlüğü için mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayarak noktaladı.