Axa Sigorta Efeler Ligi’nde 11. hafta karşılaşmaları oynandı. Alanya Belediyespor, 11. haftada Galatasaray HDİ Sigorta’yı Atatürk Spor Salonu’nda konuk etti. Maç dolu tribünlere oynandı. Bütün tribünler tıklık tıklım dolarken, Alanya, Antalya ve Manavgat’ta gelen Galatasaray taraftarı da sarı kırmızılı takıma destek verdi.

Alanyaspor, Ankaragücü için hazırlığa başladı Alanyaspor, Ankaragücü için hazırlığa başladı

Maça Alanya Belediyespor, oldukça etkili ve iyi bir oyunla başladı. İlk seti 26-24 alan ve skor üstünlüğünü yakalayan Alanya Belediye, 2’nci seti de 25-20 alarak 2-0’lık skor üstünlüğünü yakaladı. Tribünlerin Galatasaray’a büyük destek verdiği maçta, konuk ekip 3’üncü seti 17-25 alarak skoru 2-1’e getirdi. Bu seti alarak moral bulan Galatasaray, 4’üncü seti de 14-25 alarak skorda 2-2’lik eşitliği yakaladı.

Maç karar setine kaldı. Karar setinde, hakemlerin bir pozisyonda itirazından ötürü Alanya ekibinin baş antrenörü Serkan Oğuz’u kırmızı kartla oyundan atarken bazı oyuncuları da sarı kartla cezalandırdı. Maçta gerginliğin arttığı bu bölümde Alanya Belediyespor toparlanmaya başladı ancak Galatasaray, karar setini de 15-10 alarak maçı 3-2 kazanmasını bildi. Maç sonu Galatasaraylı fanatik taraftarlar salonda gerginliğe sebep olurken emniyet ekipleri gerginliği büyümeden yatıştırdı.