Alanya Belediyesi’nin eski çalışanı, iddiaya göre belediyedeki usulsüz işlerden haberi olduğu için Belediye’nin “kara kutusu” olarak bilinen, emekli İmar Müdürlüğü memuru Süleyman Hilmi Erdoğan evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.

İDDİALARLA GÜNDEMDEN DÜŞMEMİŞTİ

Alanya'da motosiklet kazası: 2 ağır yaralı Alanya'da motosiklet kazası: 2 ağır yaralı

Alanya Belediyesi’nde yaklaşık 10 yıldır İmar Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan, son dönemde sosyal medya hesaplarıyla başta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Başkan Yardımcıları Tunahan Kasapoğlu ile Hasan Erdoğan hakkında ortaya attığı iddialarla gündemden düşmeyen Süleyman Hilmi Erdoğan’ın polis tarafından dijital materyallerine el konulduğu öğrenildi.

KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPTI

Cep telefonu, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarına el konularak incelemeye alındığı öğrenilen Süleyman Hilmi Erdoğan, dün polis tarafından saat 17.00 civarında kendisine yapılan şok baskınla ilgili bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama;

“Ben Süleyman Hilmi Erdoğan, uzun yıllar Alanya Belediyesi çalışanı olarak memleketimize hizmet ettim. Alanya Belediyesi’nde tekniker kadrosunda memur olarak çalışmakta iken 2014-2023 tarihleri arasında Alanya Belediyesi’nde üst düzey yöneticilerin sürekli olarak mobbing uygulamalarına maruz kaldım ve 16 Ağustos 2023 tarihinde uzun yıllar hizmet ettiğim Alanya Belediyesi’nden emekli oldum.

USULSÜZLÜKLERİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA DUYURDUM

Alanya Belediyesi’nden emekli olmama müteakip, Alanya Belediyesi de yine üst düzey yöneticiler ve bazı meclis üyelerinin usulsüzlükleri hakkında 18 Eylül 2023 tarihinde Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum.

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADIM

Mahkeme kararıyla hakkımda verilen cezaların tamamı kesin olarak iptal edilmiştir. Daha önce belediyede görev yaptığım esnada belediyenin önünde darp edildi. En son evimin önünde silahlı saldırıya uğradım, vücudumdaki 8 saçmanın sadece 3 adedi 3 buçuk saat süren ameliyat sonrası çıkarılabildi.

TARAFIMA SİNDİRME ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Alanya’da yaklaşık son 10 yıldır yaşananlar kamuoyu tarafından bilinmektedir. Buna rağmen en son 26 Eylül 2023 tarihinde hakkımda yapılan şikâyet sonucu evimde arama yapılmış ve teknolojik aletlere el konulmuştur. Bugün de bu açıklamayı Alanya’da yıllarca memleketim için hizmet veren bir devlet memuru olarak yapıyorum. Emekli olduktan sonra bile tarafıma yapılmak istenen sindirme çalışmasının Alanya kamuoyu tarafından bilinmesi çok önemlidir.

HER TÜRLÜ MOBBİNGE MARUZ KALDIM

Görev başında iken farklı zamanlarda belediye hizmet binası önünde ve içerisinde darp edildim, evimin önünde silahlı saldırıya uğradım. Kin ve nefret duyguları ile her türlü mobbinge maruz kaldım. Ne yaptıysam görevimin gereğini yerine getirmek ve Alanya’ya olan sevgimden dolayı yaptım. Tarafıma yapılan bütün saldırılara rağmen ben sizden korkmuyorum. Siz de korkmuyorsanız halen ağır cezada yargılanan belediye başkan yardımcıları Tunahan Kasapoğlu ve Hasan Erdoğan’ın hangi suçlardan dolayı yargılandıklarını kamuoyu ile paylaşınız.

BAŞKAN YARDIMCILARI NEDEN AĞIR CEZADA YARGILANIYOR

Benim belediyede çalıştığım süre zarfında, görevim gereği bildiklerim ve her zaman karşınızda doğru bildiklerimi söylemem mi sizleri rahatsız ediyor. Alanya kamuoyu birçok şeyin farkında, sizde kamuoyunun farkındasınız. Benim Alanya’yı sevdiğimin dörtte biri kadar Alanya’yı seviyorsanız siz de korkmayın, çıkın belediye başkan yardımcılarının neden ağır cezada yargılandıklarını kamuoyu ile detaylı bir şekilde paylaşın. Siz paylaşamazsanız ben bütün bildiklerimi kamuoyu ile paylaşacağımı, sizin gibilerden korkmadığımı ve yaptıklarınızın yanınıza hukuken kalmayacağını, adaletin er geç tecelli edeceğini bilin. Saygılarımla.”