Antalya-Alanya Otoyolu hayali suya mı düştü? Antalya-Alanya Otoyolu hayali suya mı düştü?

Alanya Belediyesi Rüya İpekten - Saadet Çelik Kreş ve Çocuk Akademisi’nde Yerli Malı Haftası gün boyu süren etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler; okul bahçesinde yapılan pişi ve kahvaltı ile başladı. Kreş öğretmenleri tarafından oluşturulan Yerli Malı Müzesini gezen öğrenciler, 860 barkotlu ürünler konusunda çeşitli etkinlikler yaptılar. Veliler tarafından gönderilen meyve, çerez ve yiyecekler ile yerli malı pazarı da kreş içerisinde kuruldu. 5 yaş öğrencileri diğer öğrencilere ‘tutumlu olmayı ve ihtiyacımız kadarını kullanmayı’ hatırlatarak,  yiyecek tanıtımı ve satışı yaptılar. 3 ve 4 yaş öğrenciler ise sebze ve meyve defilesini sergiledi.

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE ALANYA TROPİKAL MEYVE SALATASI ATÖLYESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yerel ürünlerin kullanımı yöresel yemeklerin tanıtılması ve tescil edilmesi ile ilgili pek çok çalışma yapan Alanya Belediyesi Mutfak Mirası ekibi tüm okullarda farklı etkinliklerle kutlanan Yerli Malı Haftasında ilk etkinliğini Alanya Belediyesi Rüya İpekten ve Saadet Çelik Kreş ve Çocuk Akademisinde gerçekleştirdi. Alanya’da yetiştirilen turunçgiller ve kış ayına özgü meyvelerle birlikte yörede yetişen tropikallerinde birleşimi ile Alanya Tropikal Meyve Salatası Atölyesi gerçekleştirildi. Rüya İpekten - Saadet Çelik Kreş ve Çocuk Akademisi 5 yaş grubu öğrencileri ile Yeli Malı Haftası ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Etkinlik süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulandı. Yapılan etkinlikte açığa çıkan meyve kabukları Atıksız Yaşam İlkesi gereği çöpe atılmayarak sirke yapımı için ayrıldı.

BAŞKAN YÜCEL MİNİK ÖĞRENCİLERİN KONUĞU OLDU

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, minik öğrencilerin Yerli Malı Haftası kutlamalarına konuk oldu. Öğrenciler Başkan Yücel’i Yerli Malı Müzesinde karşıladılar ve Başkan Yücel miniklerle sohbet etti. Başkan Yücel ve öğrenciler hatıra köşesinde birlikte fotoğraf çektirdiler ve bu anlamlı günü ölümsüzleştirdiler.