Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, ACES EUROPE Başkanı Gian Francesco Lupattelli ve Heyet Üyesi Fabrizio Santangelo’yu makamında ağırladı. Ziyarette, Alanya’nın 2024 yılı için “Akdeniz Spor Başkenti” seçildiği müjdesi verildi. Kaymakam Ürkmezer, ziyaretten ve müjdeden dolayı ACES Başkanı Lupattelli’ye teşekkür etti.

Hazırlıklar tamam: Alanyaspor İstanbul’u konuk ediyor Hazırlıklar tamam: Alanyaspor İstanbul’u konuk ediyor

Alanya’nın turizmi, tarımı ve birçok alanda kendini geliştirerek örnek bir şehir olduğunu belirten Kaymakam Ürkmezer, “Alanya’mızın 2024 Akdeniz Spor Başkenti olarak seçilmesi bizleri çok mutlu etti ve gururlandırdı. Ayrıca Akdeniz Spor Başkenti unvanını alan ilk şehir olduk. Alanya spor anlamında da ev sahipliği yaptığı ulusal ve uluslararası organizasyonlarda farkını hep gösterdi. Çeşitli kültür ve milletlerden sporcuların katıldığı büyük spor organizasyonlarından alnının akıyla çıkmayı her zaman başardı. Bugün bu unvanı kazandığımız için çok mutluyuz. ACES EUROPE Başkanı Gian Francesco Lupattelli’ye ve yönetimine Alanya adına teşekkür ediyorum. Akdeniz’in incisi Alanya’nın 2024 Akdeniz Spor Başkenti seçilmesini tebrik ediyor, Alanya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ACES EUROPE Başkanı Lupattelli ise Alanya’nın tarihi, iklimi, doğası ve sporu kucaklayan bir şehir olması ve birçok ulusal organizasyona ev sahipliği yapmasıyla 2024 Akdeniz Spor Başkenti seçilmeyi hak ettiğini söyledi. Ziyaret sonunda ACES Başkanı Lupattelli tarafından Kaymakam Ürkmezer’e Alanya Akdeniz Spor Başkenti plaketi takdim edildi. Ziyarette ACES Heyetine Gençlik ve Spor Bakan Danışmanı Doç.Dr. Veli Ozan ÇAKIR, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcı eşlik etti.