TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun önceki günlerde duyurduğu; “Antalya Alanya Otoyolu ihalesini de gerçekleştirdik. Projelerimizin ülkemize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” açıklamasından sonra konuyla ilgili basın açıklaması yaparak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na vermiş olduğu soru önergesiyle konuyu TBMM gündemine taşıdı

Av. Cavit Arı, yapmış olduğu basın açıklamasında, “Öncelikle şunu ifade etmek gerekirse Antalya – Alanya çevre yolu çok zorunlu bir yoldur. Bu yolun yapılmasını istiyoruz ve bekliyoruz. Ancak bu iktidarın Türkiye’nin genel bütçesine her yıl aldığından fazlasını veren Antalya’ya harcayacakları 76,7 milyarları olmadığını görüyoruz. Son 10 yılın her seçim döneminin mezesi olan, iktidarın tüm kademelerinin seçimden seçime hatırladığı ancak bir türlü yatırıma alınamayan bu çevreyolunun yapılması için kamuoyunda baskı ve beklentilerin artması sonucu ihalesi zar zor yapılabildi. Bu projenin Kamu Özel İşbirliği kapsamında yapılması ise Antalya halkının cezalandırılması anlamına gelmektedir” dedi.

Av. Cavit Arı açıklamasında; “Antalya; tarımın ve turizmin başkenti. Ayrıca sanayide de iyi bir noktaya gelmiştir. Elde edilen gelirlerden her yıl genel bütçeye çok büyük vergi gelirleri aktaran bir il’dir. Kur Korumalı mevduat sistemine çok kısa bir süre içerisinde 702 milyar aktaran iktidarın bu paranın onda birini Antalya’ya harcamaktan kaçınmaktadır, esirgemektedir. Bugüne kadar genel bütçeden Kamu Özel İşbirliği projelerine yaklaşık 500 milyar TL para aktarılmıştır. Genel bütçeye çok ağır yük getiren bir yöntemdir. Antalya-Alanya çevre yolunun vatandaşımıza, yoldan geçen kadar geçmeyene ve genel bütçeye yük getirecek bir yöntem olan Kamu Özel İşbirliği yöntemi ile değil, kamu kaynakları ile yapılmasını öneriyoruz” dedi.

Av. Cavit Arı ayrıca, “TBMM’ye vermiş olduğu soru önergesiyle de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na;

Alanya’da Halk Kafe, çay bahçesinin yerini alacak Alanya’da Halk Kafe, çay bahçesinin yerini alacak

· Şu an bu projenin garanti kapsamı nedir,

· Kaç yıllık bir garanti süresi verilmiştir.

· Günlük kaç araç geçme garantisi verilmektedir.

· Araç başına geçiş garanti ücreti ne kadardır” diye sorarak konuyu TBMM gündemine taşıdı.

 Diye soruldu.