Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Konuşmasına, Abdurrahim Karakoç'un Ülkü Türküsü şiirinden dizeler okuyup, tüm partilileri ve katılımcıları selamladı.

Erdoğan konuşmasında, Hakka ve millete hizmet sevdasına, Türkiye sevdasına gönül veren herkesin bedeniyle olmasa bile kalbiyle, ruhuyla, aşkıyla, sevdasıyla bu salonda olduğunu belirtti. Erdoğan, kuruluşundun bugüne AK Parti'nin temsilcisi olduğu sevdaya, davaya, yürüttüğü çalışmalara, verdiği mücadeleye destek olan, katkı sağlayan, fedakarca sorumluluk üstlenen herkese şükranlarını sundu, AK Parti çatısı altında ülkeye ve millete hizmet verip de ebediyete irtihal etmiş isimleri rahmetle, minnetle yad etti.

MKYK’DA YERİNİ KORUYAN İSİMLER

Ahmet Büyükgümüş, Ali İhsan Yavuz, Belgin Uygur, Çiğdem Karaaslan, Efkan Ala, Emre Ete, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Hamza Dağ, Fatma Betül Sayan, Hasan Sert, Hayati Yazıcı, İbrahim Halil Yıldız, Lütfiye Selva Çam, Mehmet Kasım Gülpınar, Menderes Türel, Metin Tarhan, Mustafa Şen, Orhan Miroğlu, Ömer Çelik, Ömer İleri, Sevan Sıvacıoğlu, Sümeyye Bozkurt, Türk İslam Karakoç, Vedat Demiröz, Şebnem Kocakelci,

MKYK’YA YENİ GİREN İSİMLER

MKYK’ya yeni giren isimler arsında eski bakanları da yer aldı. Nihat Zeybekci ve Mustafa Elitaş MKYK’ya giren isimler oldu. Eski TBMM Meclis Başkanı Bülent Arıç’ın oğlu Mücahit Arınç’da yeni MKYK’ya girdi. Eski futbol hakemi Kuddusi Müftüoğlu ve Belgesel yapımcısı Serdar Kılıç listeye giren isimler oldu.

MKYK'DA ALANYALI VE ANTALYA'LI  İSİMLER VAR

2019’da atanmıştı: Saim Kanlı dönemi sona erdi 2019’da atanmıştı: Saim Kanlı dönemi sona erdi

AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde seçilerek Merkez Karar ve Yönetim Kurulu listesi giren 2 isimden birisi Alanya’lı, diğeri ise Antalya’lı. Alanya’dan eski hakem Antalya Milletvekili adayı Kuddusi Müftüoğlu ile Antalya dan da eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel listede yer aldı.