Şenliğin açılışında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, AKP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül, CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, STK temsilcileri, muhtarlar ve halk yoğun bir şekilde yer aldı.

Şenlikte Yörük kültürünü yansıtan Aksır Oyunu, Keçi Kırpma Yarışı ve En Güzel Keçi Yarışmaları gibi oyunlar sergilendi. Açılış konuşmasını yapan İncekum Kalkınma, Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emekli Öğretmen Ahmet Olgun, “Kendisi de bir Yörük olan ve bugünlere gelmemizi sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1934 yılında Antalya’ya gezmeye geldiğinde ‘arkadaşlar gidip Toros dağlarına bakınız, eğer orada bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki dünyada hiçbir kuvvet bizi yenemez!’ demiştir. Bu yaylalar Yörüklerin Orta Asya’dan gelirken kondukları, onların saltanat yerlerdir. Yörükler gelirken kültürlerini de getirdiler. Ben yaylalarda Yörüklerin Aksır ve Çillik oyunlarını oynayarak ve böylece spor yaparak kendilerini dağda gezmeye hazırladıklarını gördüm bununla yaşadım” diye konuştu.

Şenlik, Yörük kültür oyunları olan Aksır oyunu ve Keçi Kırpma Yarışması ile En Güzel Keçi Yarışması, İbradı Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterileri ve Şenlik Ağası seçimiyle devam etti. 2023 Şenlik Ağası, 60.000 TL ile Hüseyin Yurttaş seçilirken, şenlik yerel sanatçıların müzik dinletisi ile sona erdi.

Antalya ve Alanya yağışlarla nefes alacak Antalya ve Alanya yağışlarla nefes alacak