Alanya standı Moskova’da göz kamaştırıyor Alanya standı Moskova’da göz kamaştırıyor

2023 sezonunda Türkiye'nin Rusya pazarında alacağı turist sayısında, artış bir yana, düşüş bile yaşanabileceği belirtiliyor. Russian Express Genel Müdürü ve Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Taras Kobyshchanov, geçtiğimiz yıl 5,2 milyon olan Türkiye'ye giden Rus turist sayısının bu yıl ancak 4 milyonu biraz geçebileceğini iddia etti.

200 BİN RUBLE OLAN TATİL 300-400 BİN RUBLEYE ÇIKTI

Türkiye'deki otel fiyatlarında yaşanan çok güçlü artışın bu yıl tüm talebi üzerinde önemli bir etki yarattığına dikkat çeken Taras Kobyshchanov "Daha önce 200 bin ruble olan Türkiye tatili şu anda 300-400 bin rubleye hatta daha yukarı çıkmış durumda. Rus turistlerin çoğu bu fiyatlara alışkın değil ve son dakikayı bekliyor. Turist taşımacılığında charter uçuşlarının rolünün azalmasından dolayı, çok fazla son dakika fırsatı da olmayacak. Bu nedenle mevcut fiyatlardan dolayı 1-2 milyon Rus turist Türkiye'ye uçamayacak" dedi.

RUSLAR YENİ DESTİNASYON ARAYIŞINDA

Rus turistlerin Türkiye'nin yerine alternatif tatil destinasyonları arayışında olduğunu kaydeden Kobyshchanov "Yaz sezonunda Maldivler, Birleşik Arap Emirlikleri ve Tayland Türkiye'den daha ucuz hale geldi. Seyahat acenteleri artık bu faktörü dikkate almalılar ve, BDT ülkeleri dahil, yeni destinasyonları daha iyi incelemeliler." ifadelerini kullandı.