Bu yıl Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde 50 başpehlivan ve 1000’in üzerinde güreşçi kol bağlayacak. Gökbel’de er meydanına çıkacak  güreşçiler son antrenmanlarını Kestel Futbol Sahasında gerçekleştirdiler. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALTSO Başkanı ve Gökbel Güreş Ağası Eray Erdem, önceki yıllarda Gökbel Güreş Ağası olan Kerim Yılmaz ile birlikte antrenmanları takip ederek güreşçilere başarılar diledi.

BAŞKAN YÜCEL TÜM VATANDAŞLARI GÖKBEL YAYLASINA DAVET ETTİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 17. Alanya Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu hafta sonu gerçekleştireceğini belirterek, “Burada renkli bir hafta sonu geçirmek ve kültürel varlıklarımıza, ortak değerlerimize ve özellikle ata sporumuz olan yağlı güreşe sahip çıkabilmek adına organizasyonumuzu 17.’inci kez düzenliyoruz. Organizasyon 12 Ağustos Cumartesi günü saat 20.30’da Ayşe Dinçer konseri ve saat 22.00’de Sibel Can konserine ev sahipliği yapacak. Pazar günü ise 09.00’da Kırkpınar’da kol bağlayan başpehlivanların neredeyse tamamı ve 1000’in üzerinde güreşçi Er Meydanına çıkacak. Gökbel’de ayrıca Of Road Gösterisi, Hatıra Para Köşesi, Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri Fotoğraf Sergisi, Sahilden Yaylaya Yörük Obası, Geleneksel Yayla Çarşısı ve stantlar iki gün boyunca vatandaşlarımızla buluşacak. Sporcularımıza şimdiden başarılar diliyor ve tüm Alanya halkımızı ve misafirlerimizi Yaylaların Yaylası Gökbel Yaylasına davet ediyorum.” dedi.

ERAY ERDEM: TÜM VATANDAŞLARIMIZI GÖKBEL YAYLASINA BEKLİYORUZ

Tekme ve yumruklu kavga! Alanya İskelesi’nde işler ÇIĞIRINDAN ÇIKTI Tekme ve yumruklu kavga! Alanya İskelesi’nde işler ÇIĞIRINDAN ÇIKTI

ALTSO Başkanı ve Gökbel Güreşleri Ağası Eray Erdem’de tüm vatandaşları 17. Alanya Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne davet ederek, “12-13 Ağustos’ta 17.’si düzenlenecek olan Gökbel Yaplı Pehlivan Güreşleri 50 başpehlivanın ve 1000’in üzerinde güreşçinin kol bağlayacağı çok büyük bir festival olacak. Hem yörük kültürümüzün hem de ata sporumuzun geliştirilmesi adına önemli bir organizasyon. Bu minvalde bütün Alanya halkını Gökbel’de bir arada olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.