Alanya 1. ve 3. İcra Dairesi Müdürlüğü kasasından tutarları 10 milyon liralık üç ayrı senedin çalındığı iddiasıyla, 7 aya yakın Mahmutlar Cezaevi’nde tutukluluk halinin ardından serbest bırakılan Hasan ile Mustafa Temiz kardeşler ile alacaklı durumundaki kuzenleri Mehmet Temiz davasında şok yaşanmıştı. Alacaklıya yönelik hakkında tutuklama ve yakalama kararı verilmişti.

HUKUKA AYKIRIDIR

Senetlerin lehtarı Mehmet Temiz’in avukatları ‘Tutuklama kararına itiraz’ dilekçesinde ‘’Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 22.06.2022 tarihli duruşma ara kararı ile müdafi olduğumuz sanık katılan Mehmet Temiz hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmiştir. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu tutuklama kararı hukuka aykırıdır. Tutukluluğa karar verilebilmesi için dosyada gerekli şartlar sübut bulmamıştır. Söz konusu tutukluluk karan usul ve yasaya aykırı olduğu gibi dosya kapsamına aykırılık teşkil etmekte olup, tedbir olmaktan çok etkili bir cezaya dönüşmüştür’’ ifadelerine yer verildi.

TEMİZ: “KOMPLO KURULUYOR, ADALET ARIYORUM”

Temiz’in Avukatı Fuat Akçay, müvekkilinin zor günler yaşadığını, alacaklı durumdan hem borçlu hem de tutukluluk kararı çıktığını ifade ederek ‘’Bir şeylerin ters gittiğini biliyoruz. Hem siyasi hem de maddi açıdan kumpas kurulduğunu seziyoruz’’ dedi. Avukat Akçay, Mehmet Temiz hakkında yakalama emri olduğunu, yapılan haksızlıkları Alanya kamuoyuna paylaşması adına kendisine bir mektup yolladığını ifade etti. 

MEHMET TEMİZ’İN ŞOK MEKTUBU

Avukat Fuat Akçay konu üzerinde kararlı olduklarını, susmayacaklarını ve Alanya kamuoyunun bilmesi gerekenleri Gazete Alanya aracılığı ile duyurmak istediklerini açıkladı.

Mehmet Temiz’in mektubu şu şekilde:

‘’Adaletsizlik haksızlık nerede başlıyor diyorsunuz ilk dava dosyası olan 2. Ağır Ceza mahkemesindeki 2018/209 esas sayılı dava dosyasının duruşmaları bitti. Davası görüldü 38 sayfalık gerekçeli kararı yazıldı ve suçlular bellidir suç sabittir denildi. Suçlulara cezalar verildi ben ise bu davadan beraat ettim. Ardından yine haksız yere içi boş asılsız bir iddianameyle jet hızıyla yine 2. Ağır Ceza mahkemesinde tamamen siyasi güç kullanılarak yeni bir dava dosyası açtırtıldı. 2021/93 esas sayılı ve bunun şu an davası duruşmaları devam ediyor ve bu yeni açılan halen davası devam eden 2021/93 esas sayılı dava dosyasıyla yine siyasi güç kullandırılarak bitmiş olan gerekçeli kararı yazılmış olan bir önceki 2018/209 esas sayılı dosya birleştirildi. 

PARA VE SİYASİ GÜÇ DEVREDE

Böyle bir hukuksuzluk olmaz. Neymiş efendim dosyada kişiler vs. aynıymış hiçte öyle değil bir önceki dava dosyasının konusu hırsızlık rüşvet sahtecilik ve karara çıkmış. Şimdiki yeni dava dosyasının ise sadece sahtecilik üzerine açılan dava dosyası ne alakası var bir önceki karara çıkmış dosyayla hiç bir alakası yok. Biri bitmiş bir dava birisi ise halen daha devam eden bir dosya. Ama sanki 2. Ağır Ceza mahkemesi karara bağladığı 2018/209 esas sayılı dosyası resmen sumen altı ediyor. Buharlaştırıyor sanki hiç davası görülmemiş bir havaya sokuyor ve sanki yeni dosya öncelik kazanmış gibi bir tavır sergiliyor. Böyle bir adaletsizlik olur mu? Olmaz ama işte tamamen para ve siyasi güç burada devreye giriyor. Bana karşı kumpas kurulduğunu seziyorum.

ÖLÜMLE TEHDİT EDİLİYORUM

Bu arada Hasan Temiz beni ve ailemi ölümle tehdit ediyor ve Ağır Ceza mahkemesinde ayrı bir dosyayla yargılanıyor. Çok yakınlarına her yerde, Mehmet Temiz’i bir ceza evine sokturtayım bak o zaman ona dünyayı dar ederek zindan azabı yaşattıracağım diyor. Alanya ufak yer olduğu için anında bize konuşulanlar geliyor sevdiklerimizde bize iletiliyor. Bu durumu avukatlarım ve de ailem dilekçeler yazarak, hem Alanya 2. Ağır Ceza mahkemesi hem de Alanya Cumhuriyet Savcılığına bir kaç kez bildirdik ama maalesef sesimizi duyuramadık. Tüm bu uyarı dilekçelerimizin tarihleri bellidir ve hepsi de Alanya adliyesinde mevcuttur”

YASALAR HİÇE Mİ SAYILIYOR?

Temiz mektubunda son olarak aile yakınlarına ait işyeri açılışında belediye başkanlarının açılışa katıldıklarını, işyerine gelen savcı ve hâkimlerin yemek yemesine varıncaya kadar şikâyet edildiğini yazarak ‘’Hasan Temiz’in şikayeti üzerine işletmenin sahipleri aile büyüklerimi ifadeye çağırdı. Böyle bir tutum hangi yasaya uygundur? Bu tür bir şikâyet, kişilik haklarına müdahale ve saygısızlık değil midir? Türkiye Cumhuriyeti hukuk yasaları bu kadar ayaklar altına alınmamalı” sözleri yer aldı.

İŞTE HAKSIZLIĞIN İSPATI

Alanya 1. ve 3. İcra Dairesi Müdürlüğü’nün kasasından çalınan senetlerin alacaklısı Mehmet Temiz mektubunda kendisine haksızlık yapıldığından da bahsetti. 2019/207 nolu, İstinaf konulu Bölge Adliyesi Mahkemesi Ceza Daire Başkanlığı’na sunulan, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi kararının kendisini tamamen haksız düşürdüğünün altını çizdi.