BDDK havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin kredi kartı harcamalarında taksit yapılmaması kararı aldı. Konu hakkında konuşarak vatandaşların haklarının gözetilmediğini belirten Alanya Tüketici Hakları Derneği Alanya Şube Başkanı Cemal Şencan, “Ekonomik kriz dağ boyutuna ulaşmış durumda” dedi.

‘DAR GELİRLİNİN SON KURUŞUNA KADAR ALIRLAR’

Alanya Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Cemal Şencan, aslında ekonomik krizde ilk bankaların batacağını ama mevcut durumda uygulanan kararlar ile birlikte tam tersi olduğunu belirterek, “Banka denetleme düzenleme kurumu yapıyor bunu. Kredi kartları önceden çok sık dağıtılıyordu ama şimdi bankalar yeterli gücü aldığı için buna ihtiyacı kalmadı. Çünkü uygulanan ekonomik politika ve BDDK’nın aldığı kararlar tamamen bankaların karına yöneliktir. Banka bu sistem içerisinde tamamen kendi karını gözetir. Ekonomik kriz dağ boyutuna ulaşmış durumda ben birçok kriz gördüm krizlerde ilk bankalar batar ama burada bakıyoruz batan banka yok hatta karına kar katan bankalar var. Yani böyle bir sistem geldi, vatandaş bankalara teslim olmuş durumda” dedi.

IBAN'nına para yatanlar yandı! Yeni yöntem ifşa oldu IBAN'nına para yatanlar yandı! Yeni yöntem ifşa oldu

‘ARTIK SOYGUNA DÖNDÜ’

Şencan, “Bu bankacılık değil artık soyguna döndü. Vatandaşın darda olduklarını bildikleri için böyle diretme yapıyorlar. Hiçbir bankanın kültürel, eğitimsel faaliyeti yoktur fakat elleri hep vatandaşın cebindedir. Her gün zam gelsin. Böyle bir piyasada bankalar kendilerini garantiye alıp umursamazlar. Halka gelince yok maalesef” dedi.