Sözcü’de yer alan 13 Mayıs 2023 Mayıs tarihli haberde Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ın ilginç bir talimatı ortaya atıldı. Haberde; Müdür Yılmaz tarafından okul müdürlerinin olduğu Whatsapp grubuna mesaj atılarak, müdürlere daha önce kendilerine iletilen numaraya seçim sonuç tutanaklarını göndermeleri istendi. Gerekçe olarak ise kaymakamlık talimatı gösterildi.

Hakan Kaya imzasını taşıyan haber okuyucularına şu şekilde servis edildi;

Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri yarın yapılacak. Kritik seçim öncesi kaymakamlık talimatının gerekçe gösterildiği skandal uygulama, gelen tepkiler üzerine iptal edildi. SÖZCÜ What’sApp Haber Hattı'na gelen bilgiye göre, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Kaymakamlık kararını gerekçe göstererek, bina sorumlusu okul müdürlerinin, sandık başkanlarından seçim sonuç tutanaklarını alarak daha önce kendilerine iletilen numaraya göndermelerini istedi.

TEPKİLER GELİNCE GERİ ADIM ATILDI

Skandal uygulamaya gelen tepkiler üzerine geri adım atan Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul müdürlerine ikinci bir mesaj göndererek ne sandık başkanlarının ne de bina sorumlusu okul müdürlerinin böyle bir görevinin olmayacağı belirtildi.

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Değerli Müdürlerim; Sandık başkanlarımız Seçim Sonuç Tutanaklarını Sn.Kaymakamımızın talimatları ile daha önce sizlere iletmiş olduğumuz WhatsApp numarasına KESİNLİKLE GÖNDERİLMEYECEKTİR.

*Konu ile ilgili gereken açıklamalar ve talimatlar İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan toplantıda sandık başkanlarına iletilmiştir.

*Ne sandık başkanlarımızın ne de bina sorumlusu Okul müdürlerimizin böyle bir görevi olmayacaktır.

Mehmet Şahin'e destek çığ gibi büyüyor Mehmet Şahin'e destek çığ gibi büyüyor

*Bu mesajın okulunuzdan görevli sandık başkanlarına bireysel olarak iletilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.”