Mehmet Şahin, ilk proje lansmanında sağlığa ilişkin önemli projelerini açıkladı. Şahin, ALTSO Başkanlığı döneminde Çayarası, Gökbel ve civar yaylalar için hayata geçirdiği Aile Sağlığı Merkezleri Projesi’ni tüm Alanya kırsalına yayacaklarını söyledi. Şahin’in kırsal mahallelerde hayata geçireceği Aile Sağlığı Merkezleri Projesi sevinçle karşılanırken Alanyalı muhtarlardan teşekkür yağmuru sürüyor.

Güllerpınarı Mahalle Muhtarı Serap Neğiş, “Mehmet Şahin sayesinde Gökbel ve Çayarası yaylaları Aile Sağlığı Merkezi ve ambulans hizmetine kavuştu. Çok daha önceden yapılması gereken bir çalışmaydı. Çünkü yaylada yaşayan herkesin aracı maalesef yok. Yayla yolunda kaza olabiliyor. Böcek sokması, düşme gibi ani yaralanmalarda ve acil hastalıklarda ambulans hemen gelip ilk müdahaleyi yapıp hastaneye yetiştiriyor. Yayladan Alanya merkeze gelene kadar ölen hastalığı ağırlaşanlar oluyordu. Şahin’e emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Uygulamanın kırsal mahaleler de yapılacak olması da bizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Obaalacami ve Kızılceşehir’de başkan Yücel coşkusu Obaalacami ve Kızılceşehir’de başkan Yücel coşkusu

Karapınar Mahalle Muhtarı Fatih Yılmaz, “Karapınar’a bağlı 11 tane mahalle var. En çok nüfus bizde olmasına rağmen bizi es geçtiler. Bu konuda tepkimiz var. Karapınar’ın yaylalardan daha küçük gördüler. Karapınar’da insanlar yaz kış yaşıyor. Biz hastalarımızı kendi araçlarımızla hastaneye götürüyoruz. Mahallemizde Aile Sağlığı Merkezi şart. Aile Sağlığı Merkezi için boş binamız ve lojmanımız var. Eğer bununla ilgili bir çalışma yapılırsa tabi ki çok seviniriz. Şahin’e girişimlerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.