Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Başdanışmanı emekli Albay Esap Yaşar Yılmaz’a tepkiler her geçen gün çığ gibi büyüyor. Yılmaz’ın sosyal medya hesabı üzerinden geçen hafta CHP seçmenini hedef alan karikatür paylaşımıyla ilgili tepki gösteren CHP ilçe Başkanı Coşkun Karadağ ve yönetimi geçtiğimiz günlerde Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuş, birçok duyarlı vatandaşta emekli Albay Esap Yaşar Yılmaz’a sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirmişti.

“SEN SADECE BİR HİÇSİN”

Son olarak emekli Albay Yılmaz’ı ağır bir şekilde suçlayıp, eleştiri dozunu artıran CHP eski gençlik kolları ve eski ilçe yöneticisi adayı Ömer Zavlak ‘’Bu kadar namuslu isen sana bir kaç sorumuz olacak’’ dedi. Zavlak yaptığı açıklamasında ‘’T.C ordusunda görev yapmış emekli olmuş (o da bir muamma ) Alanya Belediyesi’nde danışmanım diye dolaşan Zat. Yıllar önce bu makama gelirken veya kimler tarafından tavsiye edip geldiysen beni Genel Merkez gönderdi masalıyla bazılarını uyutmuş olabilirsin ama uyumayanlar sende olmayan şeref onur ve namusa sahip insanlar bizzat senin masal balonunu patlatmışlardır. Sen sadece bir hiçsinnn” dedi.

“BU KADAR NAMUSLU İSEN…”

Albay Yılmaz’a sosyal medya üzerinden tepki dozunu tepelere çıkaran Zavlak, “Bu kadar namuslu isen sana bir kaç sorumuz olacak” şeklindeki açıklamasıyla şu sorulara yer verdi:

1) Alanya Belediyesi G.E.S. yapılırken kimlerle neyin pazarlığını yaptın? Bunun sonucunda bizzat firma sahibi tarafından CİMER’e şikayet edildin mi? Kurumun ve sen bu şikâyette ifade verdin mi?

2) Mahmutlar’da almış olduğun daire kimler tarafından sana verildi veya ne karşılığında aldın?

3) Alanya Belediyesi reklam panolarını kimlere ne karşılığında bayan ortağın (Belediyede çalışmakta) ve diğer danışmanla kimlere peşkeş çektiniz, ihale karşılığımı veya doğrudan teminle bunların cevabını verebilecek misin?

4) Kamu emekçilerinden kurduğun mehter takımıyla gittiğiniz yerlerde kimlerden ne kadar para alıp emekçilere ne kadar dağıtımınızı yaptınız?

Zavlak soruların ardından ‘’Bu soruların delilleri cevapları ve şahitleri bizlerde saklı. Ya şeref ve onurun varsa,  resmiyette Alanya Belediyesi’nde bir bağın olmadığı gibi işgal ettiğin o odayı terk edip gidersin, ya da yarattığınız bataklıkta boğulmayı göze alırsın’’ dedi.

‘’ÖKÜZ ÇEKTİĞİ YÜKÜ DEĞİL YEMİ DÜŞÜNÜRMÜŞ”

Zavlak açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Anaokulu çocuklarının bile yapmayacağı kurtarıcısı olan Ulu Önderine hakaret görseli yayınlaman senin aciz, onursuz bir şahsiyet olduğunun açık bir göstergesidir. Adamım diye gezebilecek şahsiyetler keşke Habur’dan Cumhuriyetin Kuruluş yıldönümün de yürüttüğünüz teröristleri çadır mahkemelerini de yayınlayabilseydi. Kim kiminle aynı gemide bilebilseydik:  Uzun lafın kısası, Öküz çektiği yükü değil, torbasına konacak yemi düşünürmüş, anlaşılan senin torban daha dolmamış”

EMEKLİ ALBAY ‘’BOŞ YATIRIM’’

Bilindiği üzere Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Başdanışmanı Yılmaz’ın sosyal medya hesabı üzerinden CHP seçmenini hedef alan karikatür paylaşımına çok sayıda tepki gelmişti. Başdanışmanla mesai yapan Başkan Yücel’in konuyla ilgil en küçük bir açıklama yapmaması ve tepki vermemesi karşısında Alanya kamuoyu “Başkanın Emekli Albay’a çabası fayda etmez. Boş yatırım” şeklinde yorumlandı.