Haber - Burak ÖZTUNÇ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı bugün gerçekleştirildi. İlçe Başkanı Coşkun Karadağ toplantı sonrası geçtiğimiz haftayı değerlendirdi.

“BÖCEK’İN ALANYA’YA VERDİĞİ ÖNEMİ GÖRDÜK”

İlk olarak Gökbel Yağlı Güreş Festivali ile ilgili konuşan Karadağ, “Tabi ki geçtiğimiz haftaya damgasını vuran Gökbel Şenlikleri oldu. Gökbel Yayla Şenlikleri coşkulu ve çok güzel bir şekilde yapıldı. Gökbel Yayla Şenlikleri’ne bizim açımızdan damga vuran iki tane önemli olay vardı: Birisi Büyükşehir Belediye Başkanımız anju olmasına rağmen, bir sağlık problemi olmasına rağmen Alanya’ya verdiği değer ve önemi göstererek Gökbel Şenlikleri’ne geldi. Gökbel Yağlı Güreşleri’nde Antalya Büyükşehir Belediyemizin sporcusu Ali Gürbüz birinci oldu. İkinci yine başkanımızın pehlivanı İsmail Balaban oldu. Bunlar biliyorsunuz Türkiye çapında önemli organizasyonlar. Bu organizasyonda emeği geçen başta Alanya Belediyesi ve tüm çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. “ dedi.

“ERAY AĞA’YI DESTEKLİYORUZ”

CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Eray Erdem’in Gökbel Ağası olmasını değerlendiren Karadağ, “CHP Yönetim Kurulu üyemiz Eray Erdem’de ağalık mertebesine getirildi. Kendisini destekliyoruz. CHP olarak yanınızdayız diyoruz. Birlikteyiz ve bu işi de çok güzel bir şekilde başaracağından eminiz.” diye konuştu.

“TURİZM BAĞLANTISI KURULMALI”

Gökbel’le ilgili bir eleştiri de yapan Karadağ, “Bu şenliklerin turizm ayağının eksik olduğunu görüyoruz. Bu şenliklere Alanya Belediyesi çantanı kap gel dedi ama çantasını kapıp gelenler arasında yabancı misafirlerimiz çok azdı. Bizim kültürümüzün aktarılması ve bu yabancıların birer kültür elçisi olarak gittikleri kendi şehir ve ülkelerinde bunu anlatmaları iyi olacaktı. Bir eleştiri olarak bunu yapabiliriz ve belki ileri ki yıllarda bu şenliğin turizm bağlantısı kurulabilir.” dedi.

ERZURUM KONGRESİNİ UNUTMADI

Erzurum Kongresi’nin 100. yılı nedeniyle bir mesaj veren Karadağ, “Erzurum Kongresi’nde alınan kararlardan birisi biliyorsunuz ‘Vatan bir bütündür bölünmez’ ilkesiydi. Bizim bugüne kadar ki baş sloganlarımızdan birisi hep bu ilke olmuştur. Erzurum kongresinde ayrıca manda ve himayenin kabul edilemeyeceği de söylenmiştir. Ancak bu manda ve himaye o dönem de fiili işgal şeklindeydi şimdi ise ekonomik işgale dönüştü. Bu konuda biz parti olarak bu kongrede alınan ilkelerin takipçisi olacağız. Biz kesinlikle manda ve himayeyi kabul etmiyoruz. Günümüzde yapılan ekonomik manda ve himaye karşısında parti olarak dimdik duracağız.” dedi.

“LOZAN BU ÜLKENİN TAPUSUDUR”

Lozan Anlaşması’nın yıl dönümü hakkında da konuşan Karadağ, “Biliyorsunuz Lozan Türkiye Cumhuriyeti’nin bir tapusudur. Ülkemizin kuruluş tapusudur ve göstergesidir. Lozan Anlaşması, Sevr anlaşmasını yırtıp atmış ve Misak-ı Milli sınırları içerisinde, Türk bayrağı altında yeni bir ülkenin kuruluşunu sağlamıştır. Bu konuda da bu zamana kadar emeği geçen mücadele eden büyüklerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.” şeklinde konuştu.

“GEREKLİ TEDBİRLER ALINSIN”

Düzce’deki sel felaketi hakkında konuşarak gündeme dair değerlendirmelerine devam eden Karadağ, “Düzce’de bir sel felaketi yaşandı. Düzce’de yaşanan olay bizleri çok üzdü. Bu konu da yetkilileri de göreve çağırıyoruz. Ülkemizde şehirlerin dere yataklarında kurulması ve gerekli tedbirlerin alınmaması büyük bir sorun oluşturuyor. Can ve mal kaybı olması bizleri yaralamıştır. Vefat edenlere rahmet diliyoruz.” dedi.

AYTEMİZ’E TEPKİ GÖSTERDİ

Karadağ sözlerine şu şekilde devam etti:

“Önümüzdeki hafta Alanyamızda gündeme gelen Aytemiz Tesisleri’nin 4 5 katına çıkarılması ve tesislerin büyütülmesi sorunu var. Sosyal demokrat parti olarak tabi ki çevreci oluyoruz ve çevreye olan duyarlılığımızda çok fazla. Yapılan imza kampanyamıza parti olarak da destek veriyoruz ama bu işin de siyasi ayağının oluşmadığı sürece bu tür talanların devam edeceği görüşündeyiz. Özellikle Aytemiz Tesisleri’nin bir ÇED raporu geldi. Bu ÇED raporuna göre Alanya’ya bu büyütme zarar verecek. Biz CHP olarak milletvekillerimize bir doya olarak bu konuyu götürdük. Orada iktidar partisinin bu ÇED raporu doğrultusunda bu işleme müsaade etmemesi gerekir. Bunun tarıma ve turizme çok büyük zarar vereceği düşüncesindeyiz.

Çevre konusunda sadece Aytemiz Tesisleri değil, turizm yatırımları adına çok büyük fetvasızca ve kanun dışı yatırımlar yapılıyor. Basında bu konularda çok duyarlı davranıyor. Bizde kendilerine destek veriyoruz. Özellikle Avsallar’da imar tecavüzleri dahi söz konusu. Önümüzdeki hafta İYİ Parti ile birlikte bu konu ile ilgili bir komisyon oluşturup, çalışmalarımızı yapacağız. Kamuoyuna da bunu geniş bir şekilde duyuracağız.”