Konuşmasına 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 11 ilin etkilendiği deprem ve ardından yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başlayan Akçocuk, yaşanan deprem felaketini yüz yılın felaketi olarak niteledi. Devletin yaraları sarmak için tüm imkanlarıyla seferber olduğunu vurgulayan Akçocuk, depremde evini kaybeden tüm depremzedelere devletin en kısa sürede evlerini yaparak teslim edeceğini söyledi. Yörük bir ailenin evladı olarak Gazipaşa’da dünyaya geldiğini vurgulayan Akçocuk, 20 yıldır muhasebeci ve mali müşavir olarak iş hayatının ve siyasetin içinde yer aldığını söyledi. Edindiği tecrübeyi ülkesine hizmet etmek için kullanmak istediğini belirten Milletvekili Aday Adayı Akçocuk, niçin milletvekili olmak istediğini anlattı.

“BU SEÇİM BAŞKA BİR SEÇİM”

Dünyanın zor bir süreçten geçtiğini ancak Türkiye’nin çok çok daha zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Akçocuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” olarak nitelediği bir dönemde siyasette aktif görev almak istediğini belirtti. Türkiye’nin, etrafını kuşatan şer odaklarına karşı tam bağımsızlık mücadelesi verdiğini vurgulayan Akçocuk, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 20 yılda çok önemli adımlar atıldı. Türkiye pek çok alanda hayal dahi edilemeyecek bir noktaya ulaştı. Her alanda bağımsız bir Türkiye için aşılması gereken en önemli eşiğin önümüzdeki 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bu seçim başka bir seçim. Cumhurbaşkanımızın yedi düvele karşı mücadele verdiği bir dönemde bizler de bu kutsal mücadeleye omur vermek, görev almak istiyoruz. Parti büyüklerimizin oluru, halkımızın teveccühü ile göreve geldiğimiz taktirde var gücümüzle bu kutlu dava ve memleketimiz için çalışacağıma huzurunuzda söz veriyorum” dedi.

“ANKARA’YA ÇANTAMIZ DOLU GİDECEĞİZ”

AK Parti içerisinde aktif bir görev almamasına rağmen her zaman bir vatansever olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yolunda siyasi çalışmaların içerisinde yer aldığını belirten Akçocuk, “İş ve siyaset hayatının içerisinde geçirdiğim süre içerisinde sürekli olarak notlar aldım. Sahada, her meslek grubunun temsilcileriyle görüştük ve bizlere iletilen talepleri aldık. Yaşanan aksaklıkların giderilmesi noktasında işinde uzman çalışma arkadaşlarımızla değerlendirdik ve çözüm önerilerimizi rapor halinde hazırladık. Allah nasip eder de Ankara’ya gidersek çantamız dolu dolu gideceğiz ve hemen işe koyulacağız” diye konuştu.

MHP Seçim Ofisi, Yücel sevdalıları ile dolup taşıyor MHP Seçim Ofisi, Yücel sevdalıları ile dolup taşıyor

“AÇIK ARA KAZANACAĞIZ”

Cumhur İttifakı’nın açık ara seçimi kazanacağını da sözlerine ekleyen Akçocuk, “Yaşadığımız yüzyılın deprem felaketinin Türkiye ekonomisine maliyetinin 2 trilyon TL olduğu açıklandı. Bu rakam Türkiye bütçesinin yaklaşık yarısına tekâmül ediyor. Tamamlanmayı bekleyen yüzbinlerce konut var. Kanayan bir yara olan EYT’nin devlete yıllık maliyeti ise yaklaşık 200 milyar TL. Sınırımızda ülkemizin bekasını tehdit eden terör örgütleri ve bunun destekçileri cirit atarken, dünyanın dengesini bozan Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken ve 20 yılda yapılan sayısız hizmet varken aziz Türk Milleti’nin maceraya girmeyeceğini ve Cumhur İttifakı’na bir kez daha görev vereceğine yürekten inanıyorum. Türkiye Yüzyılı şimdiden milletimize ve ümmete hayırlı uğurlu olsun. Türkiye için Hemen Şimdi” diye konuştu.